Vágólapra másolva!
A Pick Szeged meglepetésre 26-24-re kikapott a horvát PPD Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak kezdtek jobban (4-1), ezért a magyar bajnoki címvédő vendégek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor már a kilencedik percben időt kért, majd cserékkel próbálkozott. Ezt követően sem változott a játék képe, a zágrábiak pontosabban lőttek és hatékonyabban védekeztek (8-3). A Szeged egy 3-0-s sorozattal felzárkózott, Mikler Roland egyre jobban védett, azonban a hajrá a frissebbnek, összeszedettebbnek tűnő horvátoknak sikerült jobban és a szünetben 14-10-re vezettek.

A második felvonás elején Mirko Alilovic érkezett a vendégek kapujába, az ő védéseire alapozva csapata hamarosan visszazárkózott egy gólra. Többször is az egyenlítésért támadhatott a Szeged, de egyszer sem járt sikerrel, a játékából hiányzott a kellő gyorsaság, így az 54. percben megint hárommal jobban álltak a szinte alig hibázó, remekül védekező házigazdák. A hátralévő időben felváltva estek a gólok, így a szegediek végül váratlan vereséget szenvedtek.

A Pick Szeged meglepetésre 26-24-re kikapott a horvát PPD Zagreb otthonában Forrás: PICK Szeged Handball Team/Facebook

A hazaiaknál Sandro Obranovic hét, Ivan Cupic hat gólt lőtt, a magyar válogatott Leimeter Csaba öt lövésből egyszer sem talált be. A vendégeknél Miguel Martins ötször, Mario Sostaric négyszer volt eredményes. A szegedi kapusok közül Alilovic hét, Mikler hat védéssel zárt.

A két csapat 18. egymás elleni BL-meccsén tíz szegedi siker és három döntetlen mellett ötödször győztek a horvátok.

A magyar bajnoki címvédő csak egyszer, 1-0-nál vezetett az egész mérkőzésen.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
PPD Zagreb (horvát)-Pick Szeged 26-24 (14-10)
lövések/gólok: 48/26, illetve 43/24
gólok hétméteresből: 6/3, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 2 perc

A hat győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel álló szegediek egy hét múlva a fehérorosz Meskov Bresztet fogadják, a hat sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig ugyancsak jövő csütörtökön a Barcelona otthonában szerepel a BL csoportkörében.

Máthé Dominik térdsérülést szenvedett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Molter

A Szeged csoportjában Máthé Dominik csapata, a norvég Elverum HB csütörtökön házigazdaként 31-30-ra kikapott a német THW Kieltől. A válogatott jobbátlövő két gólt szerzett, majd a meccs kétharmadánál súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, amikor maga alá fordult a bal térde.