Társoldalunk:

Nem fogadta el a válogatott meghívót a magyar kézilabdázó

2022.02.17. 17:53

Tóth Gabriella, a Mosonmagyaróvár irányítója nem fogadta el a meghívót a magyar női kézilabda-válogatott márciusi Európa-bajnoki selejtezőire.

Nagyon sokat gondolkodtam a válogatott meghívóról, de végül úgy döntöttem, hogy ezt most nem fogadom el - nyilatkozta csütörtökön a klubja honlapján Tóth Gabriella. A 49-szeres válogatott játékos hozzátette, nagyon örült Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány megkeresésének, de úgy érzi, jelenleg fizikálisan és pszichésen sincs jó állapotban, ami szerinte látszik is a teljesítményén.

A magyar kézis megfertőződött a koronavírussal és 18 napig betegeskedettForrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Mint kifejtette, ősszel jól ment neki a játék, de megfertőződött a koronavírussal és 18 napig betegeskedett, a visszatérese után pedig nem volt ideje a felkészülésre, mert azonnal játszania kellett klubcsapata hazai és nemzetközi mérkőzésein. Az elmúlt találkozókon látszott, hogy jelenleg én nem vagyok jó állapotban, nem teljesítek olyan szinten, ami segítség lenne a magyar válogatott számára - magyarázta Tóth.

A magyar válogatott keretének tagjai jövő szombaton találkoznak Telkiben, majd március 2-án Tatabányán, 5-én pedig Santanderben lépnek pályára a decemberi világbajnokságon negyedik helyezett spanyolok ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik és negyedik fordulójában.