Távozik a BL-címvédő csapat egyik legnagyobb sztárja

Horizontal
Brest's Isabelle Gullden takes a shot during the EHF Women's Champions League Final Four semi-final handball match between Gyori Audi ETO KC (HUN) and Brest Bretagne Handball (FRA) at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 29, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A szezon végén távozik a norvég Vipers Kristiansand kézilabda-csapatától az együttes egyik legnagyobb sztárja, Isabelle Gulldén.

A 32 éves svéd átlövő tavaly nyáron igazolt a francia Brest Bretagne-ból ahhoz a Vipershez, amelyik a Bajnokok Ligája budapesti döntőjében legyőzte őket.

"Nehéz döntést hoztam azzal, hogy felbontom a szerződésem, személyes okok miatt teszem. Néha más irányt vesz az élet, mint amit szeretnénk, egyszerűen közelebb kell lennem a családomhoz" – idézi Gulldént a klub honlapja.

A svéd játékos pályafutása során játszott a svéd Sävehofban, a norvég Viborgban és a román CSM Bucurestiben is, utóbbiból igazolt Brestbe 2018-ban. Az idei sorozatban 35 gólnál jár, a hétvégén például hat góllal vette ki a részét a Győri Audi ETO történelmi veretlenségi sorozatának megszakításából.

A svéd válogatottban 2007 és 2020 között 224 meccsen 846 gólt lőtt (ezzel harmadik az örökranglistán), 2010-ben és 2014-ben Eb-ezüst, illetve -bronzérmes volt, és három olimpián (2008, 2012 és 2016) is szerepelhetett hazája csapatával.