Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai környezetben súlyos, 17-7-es vereséget szenvedett a spanyol Barcelonetától a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek tizedik fordulójában, szerdán.

A két csapat legutóbb decemberben találkozott egymással, akkor 12-12-es döntetlent játszottak.

A Ferencváros talán az idény egyik legrosszabb nyitónegyedét produkálta, ugyan támadásban nem volt nagy gondja, de a védekezése mintha nem is lett volna az előző szezon döntősének. A Barceloneta kénye kedve szerint szerezte a gólokat, Varga Zsolt vezetőedzőnek kevesebb, mint hét perc után időt kellett kérnie, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok kapusa, Vogel Soma pedig gyorsan a kispadra került.

Varga Zsolt csapata súlyos hazai vereséget szenvedett Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fiatal hálóőr Szakonyi Dániel vízbe küldése sem hozott átütő változást, a Barceloneta támadásban szinte megállíthatatlan volt és a nagyszünetre hétgólos előnyt dolgozott ki (5-12).

A harmadik negyed elején még nehezebb helyzetbe került a magyar csapat, Jansik Szilárdot cserével kiállították, a különbség pedig tovább nőtt a két csapat között, a vége rendkívül sima vendégsiker lett.

Az FTC tíz mérkőzés után 16 ponttal, négy-négy győzelemmel és döntetlennel, illetve két vereséggel áll csoportjában. Varga Zsolt együttese legközelebb március 30-án a szerb Novi Beograd otthonába látogat.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
FTC-Telekom Waterpolo - Zodiac CNA Barceloneta (spanyol) 7-17 (3-7, 2-5, 1-3, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz., Vámos 2-2, Merkulov, Fekete, Nyíri 1-1

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.