Vágólapra másolva!
A soron következő mérkőzéseken igyekszik visszanyerni formáját és állóképességét az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Dénes, aki egy hónap kihagyás után kedden tért vissza az FTC-Telekom Waterpolo vízilabdacsapatába.

A Budapesti Honvéd SE elleni 6-5-ös győzelmet követően az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: bizonyos szempontból jól jön neki, hogy együttesére sűrű program vár, bizonyos szempontból viszont nem.

"Lehet, hogy nekem még célszerű lenne edzenem, hogy a vágyott formát, illetve állóképességet elérjem, de most megpróbálom megreformálni ezt a dolgot és a meccsekkel összeszedni a megfelelő erőnlétet" - mondta.

Varga Dénes visszatért Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Varga Dénes 1:20 perccel a vége előtt lőtt góllal döntötte el a mérkőzést. A tapasztalatait összegezve azt mondta, élvezte a játékot, de főleg a végeredmény tükrében, mert "több holtpont is elkapta".

"Az erőnlétem még nem a megszokott, nem a régi, úgyhogy a következő hetekben azon fogok dolgozni, hogy azt visszaszerezzem" - hangsúlyozta a 34 éves játékos.

Hozzátette: úgy érzi, "a körülményekhez képes kimaxolta" a napot, kevesebbet tervezett játszani, úgy gondolták edzőjével, Varga Zsolttal, hogy negyedenként körülbelül két percet fog bírni. A meccs azonban szorosan alakult, ezért többször "bennragadt" a medencében, így több holtponton is át kellett esnie.

"Bíztam abban, hogy megtalál még egy helyzet, végül megtalált és sikerült értékesítenem" - elevenítette fel a történteket.