Játék nélkül elődöntős az UVSE a női vízilabda Euroligában

Időkérés közben a magyar csapat játékosai a női vízilabda Euroliga elődöntőjében, a UVSE és a görög Olympiakosz mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Az UVSE Hunguest Hotels együttese az Európai Úszó Szövetség (LEN) csütörtöki döntése nyomán elődöntőbe jutott a női vízilabda Euroligában.

A LEN az oroszok - fehérorosz támogatással zajló - ukrajnai háborújára válaszul, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlását figyelembe véve határozott úgy, hogy nem hív meg orosz és fehérorosz sportolókat, illetve tisztviselőket az égisze alá tartozó eseményekre.

Az UVSE a negyeddöntőben a Kirisivel szemben maradt alul, de mivel az oroszok nem folytathatják szereplésüket, a magyar együttes a fináléba kerülésért a görög Olimpiakosszal csap össze.

Az UVSE-hez hasonlóan járt az olasz Padova, amely a LEN döntése nyomán szintén automatikusan elődöntős, s ott a spanyol Sabadell lesz az ellenfele.

A LEN Kupában mindennek a következtében nem tudnak négyes döntőt rendezni, csak finálét, amelyben a Dunaújvárosi Főiskola a görög Etnikosz Pireusszal vív meg a trófeáért.

Az Euroliga elődöntős párharcait április 1-jén és 2-án bonyolítják le, a helyszínről később döntenek, míg a LEN Kupa döntőjében március 26-án Dunaújvárosban, március 30-án pedig Görögországban találkoznak a felek.