Vágólapra másolva!
A Gyergyói HK 5-1-re győzött Brassóban a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, és így 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A MAC HKB Újbuda - Dansereau Keegan mesterhármasának és gólpasszának is köszönhetően - 5-2-re nyert a címvédő és alapszakaszgyőztes vendég SC Csíkszereda ellen, és 2-1-re szépített a párharcban.

A Gyergyói HK múlt csütörtökön és pénteken is 4-1-re diadalmaskodott, így kényelmes előnyből kezdte a hétfői összecsapást.

Bodo Christopher megadta az alaphangot: a vendégek csatára az 50. és a 62. másodpercben is betalált, a szünet előtt pedig Vincze Péter váltott gólra egy emberelőnyt. Reményt adott a hazaiaknak, hogy közvetlenül a fordulást követően Radim Valchar emberelőnyben szépített. Szigeti Ákos révén azonban visszaállt a háromgólos különbség, az 52. percben Orban Brance pedig létszámfölényben köszönt be, beállítva így a végeredményt.

Kedden ugyancsak Brassóban találkoznak az együttesek, és akkor a GYHK lezárhatja a sorozatot.

Az erdélyi együttes - amely egy hete meglepetésre a legmagasabb helyen jegyzett választható gárdát, a MAC-ot foglalta le ellenfélnek - múlt csütörtökön 4-1-re, pénteken pedig - 1-3-ról fordítva - 5-4-re diadalmaskodott, így kedvező helyzetből kezdte a hétfői összecsapást.

A 6. percben Rokaly Szilárd nyúlt bele egy magas lövésbe, Bálizs Bence nem védhetett. Gyorsan jött az egyenlítés emberelőnyben, Dansereau Keegan saját kipattanójából kerülte meg a kaput, és húzta be a korongot a rövid sarokba. A második harmadban egy gyors kontrából szép gólt ütött Kirils Galoha, mégis 2-2-vel mentek el pihenőre a felek, mert Részegh Tamás jól nyúlt bele Láday Tamás távoli lövésébe.

A harmadik harmad derekán Mirko Djumic emberhátrányból vette be Adorján Attila kapuját, majd négy perc múlva Dansereau lemásolva első találatát ismét eredményes volt. A honosított válogatott csatár 1 perc 24 másodperc múlva harmadszor is betalált.
Kedden ugyancsak a Tüskecsarnokban találkoznak az együttesek.

Erste Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzések:
MAC HKB Újbuda-SC Csíkszereda (romániai) 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Csíkszereda javára.

Brasov Wolves (romániai)-Gyergyói HK (romániai) 1-5 (0-3, 1-1, 0-1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0, a Gyergyó javára.