Vágólapra másolva!
A Békéscsaba szerezte meg a bronzérmet az MVM női röplabda Magyar Kupában, mivel a szombati, érdi helyosztón négy szettben legyőzte a címvédő Nyíregyházát.

A tavalyi finálé "visszavágójának" első szettje fordulatos küzdelmet hozott, ugyanis mindkét csapat több alkalommal is többpontos előnyt tudott kialakítani. A hajrá előtt a nyírségiek voltak nyerő helyzetben (20-15), de a BRSE húsznál egyenlített, majd a maga javára fordította az állást.

A második szett sokkal egyoldalúbb volt, végig a tavaly ezüstérmes viharsarkiak akarata érvényesült, akiknek lendülete a harmadik etap közepéig kitartott. Ekkor, 15-14-es csabai vezetést követően a Nyíregyháza játéka "varázsütésre" javult, és végül simán szépített.

A BRSE szerezte meg a bronzérmet Fotó: Polyák Attila - Origo

A negyedik felvonás az elsőhöz hasonló, kiegyenlített küzdelmet hozott, jelentős különbség a hajráig nem alakult ki a csapatok között.

Ekkor a BRSE hárommal meglépett (21-18), majd előnyét megtartva megszerezte a harmadik helyet.

A bronzérmes BRSE egymillió, a negyedik helyezett Nyíregyháza félmillió forinttal gazdagodott, előbbi együttes az összeg felét a kárpátaljai gyerekek részére juttatja el.

MVM női röplabda Magyar Kupa, a 3. helyért:
Swietelsky-Békéscsaba - Fatum-Nyíregyháza 3-1 (22, 14, -19, 23)
a legeredményesebb játékosok: Drpa 28, Klisura 18, illetve Radosova 20, Vasziljeva 13