Vágólapra másolva!
A Falco KC Szombathely hosszabbításban 12 ponttal kikapott hétfőn a francia Strasbourg vendégeként, így ötödik mérkőzését is elvesztette a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A magyar bajnok és kupagyőztes - amely csoportelsőként jutott tovább a BL első szakaszából - annak a reményében lépett pályára, hogy megszerzi első sikerét a középdöntőben. Az esélyeket némileg rontotta, hogy február elején Milos Konakov vezetőedző együttese 85-63-ra kikapott odahaza a Strasbourgtól. A franciák két-két sikerrel és kudarccal várták az összecsapást.

A Falco hatalmasat küzdött a Strasbourg elleni meccsen Forrás: Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely/Facebook

A hazaiak hamar elhúztak a Falcótól, a második negyedben pedig stabilizálódott a két csapat közti tízpontos különbség. A nagyszünetet követően növelte előnyét a Strasbourg, amely már 19 ponttal is vezetett, azonban az utolsó játékrész kezdetére nyolc pontra felzárkózott a magyar csapat. A Falco lendületben maradt, így négy perccel a vége előtt a találkozó során először vezetett. A hajrá kiélezett szoros küzdelmet hozott, amelyben nem született döntés, így hosszabbítás következett.

A ráadásban már érvényesült a papírformába, ugyanis a franciák egy 7-0-s rohammal megalapozták a 12 pontos sikerüket.

Férfi kosárlabda BL, középdöntő, L csoport, 5. forduló:
Strasbourg (francia) - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 98-86 (24-16, 25-22, 21-24, 12-20, 16-4) - hosszabbítás után
A magyar csapat legjobb dobói: Clark, Perl 24-24

A középdöntő 16 csapata március végéig oda-visszavágó alapon küzd meg egymással négy kvartettben, ezután a csoportok első és második helyezettjei kerülnek majd a negyeddöntőbe. A vasi csapat jövő szerdán a litván Rytas csapatát fogadja a zárókörben.