Társoldalunk:

Kettős vereséggel búcsúzott a Szekszárd a női kosárlabda Európa Kupától

2022.03.16. 19:51

A Szekszárd 76-69-re kikapott a török Galatasaray vendégeként szerdán a női kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Az előző szezonban Európa Kupa-bronzérmes szekszárdiak számára eredetileg február végén lezárult volna a szezon a nemzetközi porondon, miután 14 vereséggel, nyeretlenül zárták az elitet felvonultató Euroliga alapszakaszát. Az ukrajnai háború miatt azonban a nemzetközi szövetség kizárta az orosz csapatokat, és az így átalakult mezőnyben a tolnaiak átkerültek a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjébe.

Múlt csütörtökön, a Galatasaray elleni párharc első mérkőzésén Djokics Zseljko vezetőedző tanítványai odahaza 88-60-ra kikaptak, így az isztambuli visszavágó már formalitásnak tűnt. A bajnoki ezüstérmes tolnaiak - a betegsége miatt hiányzó szakvezetőjük nélkül - szinte végig szorossá tudták tenni az állást.

A magyar csapat szinte végig szorossá tudta tenni az állástForrás: FIBA Euro Cup hivatalos oldala

Bár a hazaiak három negyed után vezettek, a Szekszárd a 37. percre egy pontra csökkentette hátrányát, ám ezután már csak egy duplára volt képes, így végül nem volt esélye a győzelemre.A kettős vereséggel búcsúzó szekszárdiak ezzel a szezonbeli 16. mérkőzésüket is elvesztették a nemzetközi porondon.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
Galatasaray (török)-Atomerőmű KSC Szekszárd 76-69 (19-21, 26-12, 17-20, 14-16)

a magyar csapat legjobb dobói: Goree 18, Friskovec 13, Morgan 12, Milic 11
Továbbjutott: a Galatasaray kettős győzelemmel, 164-129-es összesítéssel.