Társoldalunk:

Négygólos hátrányból várja a döntő visszavágóját a Dunaújváros a LEN Kupában

2022.03.25. 20:37

A Dunaújváros házigazdaként 12-8-ra kikapott a görög Etnikosz Pireusztól a női vízilabda LEN Kupa döntőjének pénteki, első mérkőzésén.

Mindkét gárda egy-egy alkalommal nyerte már meg a LEN Kupát: a Dunaújváros 2018-ban, az Etnikosz Pireusz 2010-ben. A magyar csapat négyes döntőben diadalmaskodott, a görög együttes klasszikus oda-visszavágós párharcban. A Dunaújváros tavaly is pireuszi riválissal találkozott nemzetközi kupa fináléjában: az Euroligában az Olimpiakosszal szemben maradt alul küzdelmes összecsapáson 7-6-ra. Utóbbi görög együttes ezzel vágott vissza a 2018-as LEN Kupa-döntőben elszenvedett vereségért.

A dunaújvárosi Gurisatti Gréta a női vízilabda LEN Kupa döntője első mérkőzésén a dunaújvárosi Fabó Éva SportuszodábanForrás: MTI/Kovács Anikó

A pénteki mérkőzésen a Dunaújváros jól tartotta magát az első félidőben, és nyílt csatát vívott a válogatott olimpiai bronzérmes centerével, Parkes Rebeccával felálló Etnikosszal. A görög együttes aztán 3-1-re nyerte a harmadik negyedet, és onnantól kezdve végig kézben tartotta a találkozót.

A párharc visszavágóját szerdán rendezik.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
Dunaújváros-Etnikosz Pireusz (görög) 8-12 (2-2, 3-4, 1-3, 2-3)
a magyar együttes gólszerzői: Garda, Gurisatti, Horváth B. 2-2, Mahieu, Szilágyi 1-1