Társoldalunk:

Az ETO-hoz igazoló dán kapus lett az év kézilabdázója

2022.03.28. 16:31

Két dán kapus, a férfiaknál Niklas Landin, a nőknél pedig Sandra Toft lett az év legjobb kézilabdázója a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán.

A német THW Kiel kapuját védő Landin másodszor kapta meg az elismerést. A férfiaknál a spanyol Talant Dujshebaev és a horvát Ivano Balic kétszer, a francia Nikola Karabatic és a dán Mikkel Hansen háromszor részesült az 1988 óta létező díjban, de Landin az első, aki egymást követő két alkalommal megkapta, ugyanis a 2019-es év legjobbjának is őt választották, a 2020-as teljesítményeket viszont a koronavírus-járvány miatt nem értékelték.

A 33 éves Landin tavaly német bajnok, illetve olimpiai ezüstérmes és világbajnok lett, és a szavazatok 24,12 százalékával végzett az élen. A második helyen a Flensburg svéd játékosa, Jim Gottfridsson zárt 23,87 százalékkal.

A dán Sandra Toft nyáron érkezik a Győri Audi ETO csapatáhozForrás: Ritzau Scanpix via AFP/Henning Bagger/Henning Bagger

A nőknél Sandra Toft - aki a francia Brest Bretagne csapatából idén nyáron Győrbe igazol - a voksok 30,96 kapta meg. Ő a norvég Cecilie Leganger után mindössze a második kapus a nők között, akit az év legjobbjának választottak az IHF-nél.

A férfi és a női csapatot irányító edzők között is a dán válogatott szövetségi kapitányát, Nikolaj Jacobsent, illetve Jesper Jensent díjazták.