Társoldalunk:

Új pont- és licencrendszer jöhet az Erste Ligában

2022.03.28. 15:42

Ősztől új pont- és licencrendszert tervez bevezetni a jégkorong Erste Liga, a játékosokat különböző pontok alapján rangsorolják majd, és az így kialakuló kvóta határozza meg, hogy egy adott mérkőzésen kik léphetnek jégre.

Erről Szőke Álmos, a bajnokság elnöke beszélt hétfőn az M1 aktuális csatornának. Hozzátette: a ligában szereplő csapatok részben már elfogadták a tervet.

"Természetesen ez egy nehéz képlet, amelyben rengeteg érdek ütközik és sok szempontot kell egyeztetni. Ezzel együtt meggyőződésünk, hogy érdemes elindulni ebbe az irányba, és biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni a közös nevezőt a csapatokkal" - mondta Szőke Álmos, hangsúlyozva, mindenképpen azt szeretnék elérni, hogy egyre több fiatal magyar játékost tudjanak beépíteni az Erste Ligában szereplő együttesekbe.

Új pont- és licencrendszer jöhet az Erste LigábanForrás: Gyergyói Hoki Klub

Az elnök szerint az elmúlt évek során látható a liga fejlődése mind a nézőszám, mind pedig a televíziós közvetítések szempontjából, s már elindult az a folyamat, melynek során számos fiatal jégkorongozó került be a bajnokságban játszó csapatok keretébe.

"Ami az idei szezont illeti, a látott játékkal elégedettek vagyunk, ugyanakkor a nézőszám a vírushelyzetet követően még fejlesztésre szorul, de biztos vagyok benne, hogy a mostani döntőben Csíkszeredán és a Tüskecsarnokban is telt ház lesz" - nyilatkozott Szőke Álmos.

Az Erste Liga fináléjában a magyar bajnok FTC találkozik az SC Csíkszeredával. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc pénteken kezdődik Romániában.