Vágólapra másolva!
A címvédő Sopron Basket 68-49-re legyőzte hazai pályán a DVTK-t a női kosárlabda NB I elődöntőjének keddi nyitányán.

A két gárda az utóbbi bő hónapban kétszer is összecsapott, a Magyar Kupa februári döntőjében a miskolciak hazai pályán hosszabbítás után 78-75-re nyertek, majd a bajnoki alapszakasz hajrájában a Sopron odahaza kiütéses győzelemmel (84-49) vágott vissza. Ezúttal már Völgyi Péter diósgyőri vezetőedző rendelkezésére állt az amerikai Jessica Kuster, aki a 2016/17-es szezonban a PEAC-Pécsben szerepelt.

A rájátszás első szakaszában, a negyeddöntőben az alapszakaszgyőztes Sopron két sima sikerrel lépett túl a TFSE-MTK együttesén, míg az ötödik DVTK ugyancsak kétmeccses párharcban búcsúztatta a negyedik Győrt.

A soproniak ezúttal is hozták a papírformát Fotó: Csudai Sándor - Origo

A keddi mérkőzésen az Euroliga jövő hétvégi, isztambuli négyes döntőjére készülő soproniak az első negyedet magabiztosan, nyolc ponttal megnyerték ugyan, de a folytatásban csökkent a különbség, s a vendégek a félidőre felzárkóztak négypontos hátrányra. A Sopron által 17 pontos különbséggel megnyert harmadik játékrészt követően azonban már nem maradt nyitott kérdés, a záró felvonásban a miskolciak csupán kozmetikáztak az eredményen.

A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a soproni Briann January 17 pontot szerzett, csapattársai közül Gabby Williams és Határ Bernadett is 13 pontig jutott. A vendégcsapatban senki nem dobott tíz pont felett.

Az elődöntő második felvonására pénteken kerül sor a DVTK Arénában.

Eredmény:
elődöntő, 1.mérkőzés:
Sopron Basket-DVTK 68-49 (17-9, 13-17, 26-9, 12-14)