Társoldalunk:

Életveszélyes állapotban vitték kórházba a Csíkszereda hokisát

2022.04.01. 22:44

Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója, aki az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, pénteken a vendég ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben sérült meg.

Az első harmad derekán Salló fejvédője az ütközés után leesett, és e nélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd gyorsan kórházba szállították. A Ferencváros csapatkapitányát nem állították ki az eset miatt.

Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozójaForrás: HSCCsikszeredaOfficial/Facebook

Hodos László, a csíkszeredai klub elnöke az MTI-nek elmondta: sikerült beszélnie Salló szüleivel.

"Az orvosok arról tájékoztatták a hozzátartozókat, hogy a játékos agya bevérzett, és ha nem sikerül elállítani a vérzést, akkor műtétre lesz szükség. Az is kérdés, hogy a játékos az operációt követően teljesen felépül-e" - fogalmazott Hodos.

Sipos Levente, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a "hokis társadalom egy emberként szorít Salló felépüléséért".

A találkozót 5-1-re a Ferencváros nyerte, a tervek szerint a párharc szombaton magyar idő szerint 13.30-kor, ugyancsak Erdélyben folytatódik.