Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária hazai pályán 26-22-re legyőzte a Krim Ljubljanát a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján. Elek Gábor csapata érdi sikere ellenére is kiesett a legrangosabb európai kupából.

Borzasztóan nehéz helyzetbe hozta magát a Fradi azzal, hogy a párharc egy héttel ezelőtti szlovéniai összecsapásán 33-26-ra kikapott. A magyar bajnoki címvédőnek hétgólos hátrányt kellett volna az Érd Arénában ledolgoznia a továbbjutáshoz.

A mieink jól is kezdték a találkozót, akik az első tíz percet 5-2-es előnyben zárták. Nataliya Derepasko, a vendégek vezetőedzője ekkor időt kért, a Krim pedig sorait rendezve, néhány Jovana-Risovic-védés által vezérelve hamar meg is fordította a meccset. (6-7)

Közben Angela Malestein harmadik büntetőjét már kihagyta,

a Fradi a 14. és a 25. perc között egyszer sem tudott a kapuba találni.

Ugyan Klujber Katrin két gólja között 11 perc telt el, 7-7-nél mégis utolérte riválisát a budapesti együttes.

Andrea Lekic jó megmozdulásainak köszönhetően mégis a Krim mehetett 10-8-as előnyben a szünetre, ez pedig azt jelentette, hogy Elek Gábor csapatának kilencgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a továbbjutáshoz a második játékrészben.

Natasa Ljepoja gólja nyitotta a párharc "negyedik félidejét", amit négy hazai találat követett. Klujber jó megmozdulásaival 12-11-nél a Fradi ismét előnybe került. Ennél azonban sokkal több kellett volna, de nem sikerült elszakadni a Ljubljanától, közben a percek egyre csak fogytak.

Elek Gábor csapata legyőzte a Krimet hazai pályán, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az utolsó tíz perc 18-18-as állásról vette kezdetét, majd Szöllősi-Zácsik Szandra juttatta ismét előnybe a mieinket. Janurik Kinga sokadik védésével tartotta a lelket csapattársaiban, közben Márton Gréta és Klujber is betalált. Ana Gros értékesített hétméterésére Béatrice Edwige első beállóból szerzett találata jött válaszul.

A 10 góllal záró Klujber remeklése ellenére a Krim jól tartotta ezt a két-háromgólos hátrányát, amivel biztos kézben érezhette a továbbjutást. A végeredmény 26-22 lett a Ferencváros javára, ami kevés volt a negyeddöntőbe jutáshoz.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, viszavágó
FTC-Rail Cargo Hungária - Krim Ljubljana (szlovén) 26-22 (8-10)
továbbjutott: a Krim, 55-52-es összesítéssel