A finn és a lett csapat sem indul a KHL következő idényében

Russia Ice Hockey Kontinental League Dynamo - Jokerit KHL Continental Horizontal
6739028 11.01.2022 Jokerit's players celebrate a goal during the Kontinental Hockey League ice hockey match between Dynamo Moscow and Jokerit Helsinki, in Moscow, Russia. Vladimir Fedorenko / Sputnik (Photo by Vladimir Fedorenko / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Az eddigi 24 helyett 22 klubcsapat lép pályára a Kontinentális Jégkorong Liga (KHL) 2022/23-as szezonjának alapszakaszában - jelentette be Alekszej Morozov, a KHL elnöke kedden, megerősítve a korábbi sajtóhírt a létszámcsökkenésről.

A KHL vezetője újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy egy finn és egy lett együttest kivéve nincs változás a mezőny összetételében.

"A Jokerit Helsinki és a Dinamo Riga nem jelentkezett az új szezonra, így huszonkét klub szerepel a ligában. Az esetleges változásokat a klubokkal közösen dolgozzuk ki" - mondta Morozov, hozzátéve, hogy a KHL vezetése mérlegeli az eddiginél több, csapatonként 62-64 meccs megtartásának lehetőségét.

Bő egy hónapja, az Ukrajna elleni orosz invázió megindulása után pár nappal a Dinamo Riga jelentette be kilépését a KHL-ből, majd a Jokerit közölte, hogy már a mostani rájátszásban sem vesz részt. A finnek a 2014/15-ös, a lettek pedig a liga alapítása, vagyis a 2008/09-es szezon óta játszottak a KHL-ben.

A 22 csapatosra csökkent mezőnyt 19 orosz, továbbá egy-egy fehérorosz, kazah és kínai hokicsapat alkotja.