Társoldalunk:

Kétszeri hosszabbításban dőlt el a történelmi sikert elérő magyar csapat első meccse

2022.04.06. 07:15

Az osztrák jégkorongligában (ICEHL) története első bajnoki döntőjét játszó, már biztos Bajnokok Ligája-induló Hydro Fehérvár AV19 a második hosszabbításban kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget az osztrák Red Bull Salzburg otthonában.

Az osztrák liga döntőjének első meccsén az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg került előnybe. A Fehérvár pár perccel később egyenlített: Bartalis szépen tette vissza a korongot a kapu mögül, Erdély pedig könnyedén lőtte azt a kapuba.

A második harmad osztrák fölényt hozott, amit két zúgó kapuvas is jelzett. A fehérváriak elsősorban a gyors kontráikban bíztak, de nem volt bennük igazi veszély.

Az utolsó játékrészre sebességet váltott a Fehérvár és több komoly lehetőséget dolgozott ki a hazai kapu előtt, de gólt nem szerzett. A hajrához közeledve a Salzburg is többször beszorította kapuja elé a vendégeket, a lövések azonban nem találtak utat Tirronen kapujába.

Az első húszperces hosszabbítás is inkább a fehérváriak akarata szerint alakult, egy érvénytelen találatuk volt, majd kivédekeztek egy emberhátrányt, gól viszont nem született.

A második hosszabbításban már három a három ellen küzdöttek a felek és a Salzburg az ötödik percben belőtte a mérkőzést eldöntő gólt.

Döntő, 1. mérkőzés:
Salzburg (osztrák)-Hydro Fehérvár AV19 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) - kétszeri hosszabbítás után
A magyar csapat gólszerzője: Erdély (11.)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Salzburg javára.