Vágólapra másolva!
Kialakult a negyeddöntők párosítása a férfi kézilabda Európa-ligában, ahová két magyar játékos, Szita Zoltán és Bartók Donát is bejutott csapatával.

A Wisla Plockkal a nyolcaddöntő visszavágóján 28-28-as döntetlent játszó Szita Zoltán a lengyel együttes holtversenyben legeredményesebb játékosa volt. A balátlövő öt góllal segítette továbbjutáshoz a Lemgo ellen csapatát.

Ellenfelük a legjobb nyolc között az a Kadetten Schaffhausen lesz, amely hiába kapott ki 34-28-ra a Savehof otthonában, idegenben lőtt több góljának köszönhetően mégis biztosította a helyét a következő körben. A jobbátlövő Bartók Donát háromszor talált a kapuba.

Szita Zoltán is bejutott csapatával a negyeddöntőbe az Európa-ligában Fotó: Polyák Attila - Origo

Sajnos a nyolc védést bemutató, 26 %-os hatékonysággal záró Székely Mártonnal a kapuban felálló Eurofarm Pelister második meccsét is elveszítette a Nexe elleni párharcban, így a válogatott kapus számára véget ért a küzdelem a második számú európai kupában.

A Magdeburg és a Sporting csatájának második mérkőzése 29-29-ről indult, ami elképesztő gólpárbajt hozott. A párharc még 15 másodperccel a vége előtt is döntetlenre állt, ám ekkor Lukas Mertens megszerezte a 36-35-ös győzelmet jelentő találatot.

A címvédőnél a januári hazai rendezésű Európa-bajnokság gólkirálya, Omar Ingi Magnússon 10 góllal zárta a találkozót, a portugálok közül is ennyivel zárt a legeredményesebb. A 17 éves Francisco Mota da Costáról még sokat fogunk hallani!

A másik nagy érdeklődéssel várt nyolcaddöntőt a Füchse Berlin és a Nantes vívta egymással, amiből végül a franciák jöttek ki kettős győzelemmel. Az egy hete hazai pályán elért 25-24-es sikerük után ezúttal 33-30-ra diadalmaskodtak.

A két kiváló kapus, Dejan Milosavljev és Emil Nielsen közül ezúttal utóbbi védett jobban, a fiatal dán játékos 14 védéssel vette ki a részét a Nantes továbbjutásából.

Mivel a Benfica nagy hátrányt ledolgozva kiejtette a Toulouse-t, ezért a nyolc között nyolc különböző nemzetből érkező klub lesz ott. A legérdekesebb párharc mindenképp a Magdeburg-Nantes, de Szita és Bartók miatt a Wisla Plock-Schaffhausenre is érdemes lesz odafigyelni. A program a Nexe-GOG és a Benfica-Velenje összecsapásokkal egészül ki.