Vágólapra másolva!
Bánhidi Bence válogatott kézilabdázó makacs deréksérülése miatt a mostani szezonban már szinte biztosan nem játszhat.

A Pick Szeged beállójának ugyan javul a sérülése, egyre jobban van a dereka, de még nem tudja pontosan, mikor térhet vissza. Mindez attól függ, hogyan reagál a teste a rehabilitációra. Hozzátette, tervei szerint május közepe vagy vége felé kezdi újra az edzéseket, és bár szeretne minél hamarabb visszatérni, nem akarja elkapkodni.

A szegediek nem jutottak negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, a Magyar Kupa négyes döntőjét jövő hétvégén rendezik, május második felében pedig csak egyszer lépnek már pályára, 27-én a Dabas vendégei lesznek az utolsó bajnoki fordulóban.

Bánhidi Bence ebben az idényben már nem kézilabdázik Fotó: Koncz Márton - Origo

Bánhidi kifejtette, hogy november óta fájt a dereka, és bár azt nagyjából kezelni tudták, a részben hazai rendezésű januári Európa-bajnokságon elszenvedett bokasérülése után hamar kezdett terhelni, és ez megint ráment a derekára.

A magyar válogatott - Máthé Dominik, Lékai Máté és Bánhidi nélkül - szerdán 33-32-re nyert Izrael vendégeként a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. A beálló úgy fogalmazott, nem tetszett neki a meccs, nem az igazi arcát mutatta a nemzeti csapat, védekezésben hiányolta a kommunikációt, sok volt a hiba. A visszavágót szombaton 17.30-tól rendezik Tatabányán.