Társoldalunk:

Szijjártó Péter az Euroliga győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatát fogadta

2022.04.21. 12:53

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Euroliga győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatát fogadta csütörtökön, és megköszönte nekik, hogy dicsőséget szereztek Magyarországnak.

A miniszter Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a csapat által elért eredmény "a magyar klubkosárlabda-történet valaha volt legnagyobb sikere", mivel ez volt az első alkalom, hogy ebben a sportágban egy magyar klub "felér a csúcsra".

Szijjártó Péter is gratulált az Euroliga győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatánakForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Elif Ozturk Ozgoncu

A bejegyzés szerint Szijjártó Péter kifejezte a nagyrabecsülését Török Zoltán ügyvezetőnek, aki 28 éve vezeti a klubot. A miniszter kiemelte a kormány elkötelezettségét az iránt, hogy "igazi sportnemzet és sportoló nemzet legyünk".
Ehhez rendkívül fontosak azok a sportolók és azok a csapatok, akik sikereikkel inspirálják a fiatalokat, és remélem, hogy a hihetetlen isztambuli sikernek köszönhetően sok száz magyar fiatal kapott kedvet a kosárhoz" - írta Szijjártó Péter.