Vágólapra másolva!
A Fejér-B.Á.L. Veszprém 30-27-re legyőzte a Budakalász csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének szombati elődöntőjében, amivel biztosította helyét a vasárnapi fináléban.

Helyszíni tudósítás

Az már a sorsolás pillanatában eldőlt, hogy 11 év után nem Pick Szeged-Telekom Veszprém döntőt rendeznek a férfi kézi MK-ban. A két sztárcsapatot ugyanis összesorsolták egy elődöntőbe, ami nagy lehetőséget adott a másik két, négyes döntős együttesnek arra, hogy vasárnap története legnagyobb sikerét elérve a trófeáért játszhasson.

Éles József egyszerre a Veszprém elnöke és vezetőedzője Fotó: Szabó Gábor - Origo

A két kiscsapat, a Budakalász és a Fejér-B.Á.L. Veszprém is fennállása legfontosabb mérkőzését játszotta, így nem meglepő, hogy az első öt percben a felfokozott állapotuk közepette nem tudtak a kapuba találni. Az első félidő közepén aztán a "kis Veszprém" megmutatta, hogy a nagyobb potenciállal bíró játékosok az ő oldalán vannak a pályán.

Közülük is kiemelkedett Fazekas Gergő, aki messze a mezőny legjobbja volt. A 2003-as születésű irányító neve ismerősen csenghet a kézilada szerelmeseinek, hiszen édesapja, Fazekas Nándor 238-szor állhatott a magyar válogatott kapujában. Most kapusedzőként pont Éles József csapatánál tevékenykedik, így testközelből láthatja, ahogyan fia szépen veszi a lépcsőfokokat.

Fazekas Gergő kiemelkedett a mezőnyből Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fiatal tehetség sorozatban két budakalászi támadásban szerzett szemfülesen labdát és lőtt belőle gólt, és ezeken kívül is további remek találatokkal és gólpasszokkal segítette csapatát. Nem csak Fazekas, de Éles gyermeke is ott volt a pályán, Benedek balátlövőként erősíti a klubot, amelynek édesapja nem csak a vezetőedzője, de az elnöke is egyben.

15-9-nél a veszprémiek előnye már hat gól is volt a szünet előtt, de végül 16-11-es előnynél jött adudaszó a számukra. A második játékrészben a balszélső, Hári Levente mutatta meg nagyszerű technikai tudását, de Varjú Martin és - a később piros lapot kapó - Sinkovits Benjámin vezérletével a Budakalász mégis visszazárkózott mínusz háromra. (19-22)

A veszprémiek már az első félidőben megalapozták sikerüket Fotó: Szabó Gábor - Origo

Innentől kezdett el igazi kupahangulat lenni a győri Audi Aréna lelátóján. Saját rajongóikon kívül a kalásziakat a Pick Szeged, a "kis Veszprémet" a Telekom Veszprém szurkolói támogatták - bár a bakonyi megyeszékhelyen azért nyilván alapból is van átjárás a két klub szurkolói között...

Borbély Ádám védései nyugalmat adtak a Veszprémnek a hajrára, amit végül magabiztosan lehozva 30-27-re a mérkőzést is megnyerték. Az Éles-csapat ezzel története során először bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, és már biztosan érmesként zár.

Egy veszprémi csapat biztosan lesz a Magyar Kupa döntőjében Fotó: Szabó Gábor - Origo

A találkozó legeredményeseb játékosa Hári és Fazekas lettek, hét-hét góllal, a másik csapatól Varjú talált a legtöbbször a kapuba, hat alkalommal. Borbély Ádám 13 védéssel segítette fináléba csapatát.

Férfi Magyar Kupa négyes döntő, Győr, elődöntő:
Budakalász - Fejér-B.Á.L. Veszprém 27-30 (11-16)
később:
Pick Szeged-Telekom Veszprém 19.15