Vágólapra másolva!
Saját megítélése szerint Hanga Ádám a legérettebb, legkomplettebb teljesítményét nyújtotta az elmúlt héten, amikor a Real Madrid férfi kosárlabdacsapata 3-0-s összesítéssel búcsúztatta a Makkabi Tel-Avivot az Euroliga negyeddöntőjében.

A válogatott játékos szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta, egy hét alatt sokat változott a hangulat a csapaton belül, de ők mindig bíztak magunkban, és abban, hogy meg tudják fordítani azt a rossz sorozatot, amely másfél hónapig sújtotta őket. Elárulta, nagyon sokat beszélgettek, és a rájátszás előtt volt egy csapatépítő barbeque-zás is.

"Az elmúlt másfél hét számomra is nagyon intenzív volt, pályafutásom során a legérettebb, legkomplettebb teljesítményemet nyújtottam a pályán és az öltözőben is. Szerves és fontos része voltam a csapatnak, megháláltam a játéklehetőséget, amit kaptam" - magyarázta Hanga.

Hanga Ádám kiváló formában van Forrás: Twitter/Real Madrid Basket

A Real Madrid hazai pályán előbb 84-74-re, majd 95-66-ra győzött, kedden este Izraelben pedig 87-76-ra nyert a Makkabi ellen, így első csapatként biztosította helyét a négyes döntőben. Az Euroliga zárótornáját május 19-től 21-ig rendezik Belgrádban, a spanyol csapat ellenfele a Bayern München vagy a Barcelona lesz az elődöntőben.

Múlt kedden a magyar kosaras még arról panaszkodott, hogy a februárban elszenvedett combsérülése miatt továbbra sincs százszázalékos állapotban, és most elmondta, hogy injekcióval játszott a párharc első két meccsén, a harmadikon viszont már sokkal jobban érezte magát fizikálisan.

"Mindenki megtalálta a helyét, tudta, mi a dolga, és rendkívüli összpontosítással játszottunk. Úgy mentünk ki a pályára, hogy nem adtunk esélyt a Makkabinak, hogy vérszemet kapjon, és végig kontrolláltuk a meccset" - mesélte Hanga.

Hangsúlyozta, a szezon előtt az elsődleges cél a négyes döntőbe jutás volt, de "evés közben jön meg az étvágy", ezért most már szeretnék megnyerni az elitsorozatot. Úgy fogalmazott, a 3-0-s sikerük azt jelzi, hogy mindegyik ellenfelüknek újra számolnia kell velük.

"A munkát még nem végeztük el, mert még két meccsen győznünk kell ahhoz, hogy megnyerjük az Euroligát" - nyilatkozta.