Társoldalunk:

Juan Carlos Pastor: Nehéz úgy meccset nyerni, ha minden lövésed elakad a kapusban

2022.04.30. 19:37

A Telekom Veszprém idegenben 29-27-re legyőzte a Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda NB I alapszakaszának szombati mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. Egy hét alatt két győzelem a Szeged ellen, nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Az első félidőben nem volt jó a védekezésünk, ez hasonlított a Magyar Kupában látottakra. A második félidőben ez már sokkal jobb volt, és Vladimir Cupara is elképesztő teljesítményt nyújtott a kapuban" - mondta Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője.

"Nagyon nagy megtiszteltetés a Veszprém számára, hogy Marian Cozmáról nevezték el a vendégszektort. Az egész klub hálás érte, sokat jelent ez mindenkinek" - tért ki a szerb szakember a szegediek rendkívül nemes gesztusára.

Juan Carlos Pastor szerint már az első félidőben meg kellett volna nyerniük ezt a mérkőzéstFotó: Csudai Sándor - Origo

"Az első félidő után három-négy góllal vezetnünk kellett volna. A 20. perctől kezdtünk pontatlanokká válni, rengeteg helyzetet nem tudtunk belőni. Úgy gondolom, hogy megviselte a csapatot a döntetlen eredmény a félidőben. Rengeteget harcoltak a fiúk az egész mérkőzésen, kerestük a lehetőséget a második félidőben a javulásra" - ezt már Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője mondta.

Nagyon nehéz egy meccset megnyerni, ha minden lövésed elakad a kapusban. Gratulálunk Cuparának, ő volt az, aki eldöntötte a győzelem sorsát. Reméljük, hogy a döntőre több játékosunk lesz, azért fogunk dolgozni, hogy megnyerjük a magyar bajnoki címet. Nagyon rosszul esik ennyi szurkoló előtt elveszíteni egy ilyen rangadót, köszönjük, hogy mellettünk voltak egész végig" - sajnálkozott a szakember.

Köszönöm szépen az edzőknek a remek szavakat, a Szegednek pedig a korrekt, sportszerű játékot. Nagyon nagy győzelmet arattunk ebben az új szegedi arénában. Nagyon sok fontos mérkőzés áll még előttünk a szezon hajrájában, azon leszünk, hogy a döntő után is mi örülhessünk - tekintett előre a mérkőzés hőseként 15-ször védő Vladimir Cupara.

Rosta Miklós, a hazaiak beállója így értékelte a látottakat: "Gratulálok a Veszprém csapatának, nagyon nehéz helyzetben vagyunk most lelkileg. Össze kell szedni magunkat a jövő hétre, szeretnénk megnyerni azokat is. Fizikálisan és mentálisan is fel kell készülni a döntőre és a bajnoki címet."