Vágólapra másolva!
Amandine Leynaud fantasztikus teljesítménnyel zárta a Győri Audi ETO kapujában a Brest Bretagne elleni női kézilabda BL-negyeddöntő első mérkőzését.

A 35 éves francia kapus bravúrjaira nagy szüksége volt a támadásban egész meccsen önmagát csak kereső magyar sztárcsapatnak.

Leynaud kilenc védésének köszönhetően 53 %-os hatékonysággal zárta a Brest elleni, 21-21-es döntetlenre végződő rangadót. Ráadásul nem csak a védéseivel tűnt ki, hanem egy ízben remekül mozdult ki és szedett le egy francia indítást a félpályánál.

Az ETO az elmúlt másfél-két hónapban nincs jó formában, mintha a Vipers elleni vereséggel a hosszú veretlenségi sorozat mellett valami más is megtört volna a csapat játékában.

Ennek ellenére simán lehet, hogy a szezon legfontosabb mérkőzésére, a Brest elleni hazai visszavágóra ismét összeáll Ambros Martín együttese. A szombaton 16:00-kor, az Audi Arénában sorra kerülő találkozón támadásban mindenképp többre lesz szükség a Franciaországban látottaknál.

A budapesti MVM DOME-ban június első hétvégéjén sorra kerülő négyes döntőben a Metz helye már biztos. A további három hely egyikéért a Győr harcol, a másik két párharcból a Ljubljanában aratott 32-25-ös sikerének köszönhetően a címvédő Vipers már nagyon közel jár a továbbjutáshoz. A CSM Bukarest-Esbjerg viszont annál szorosabban alakul, a dánok 26-25-ös előnyből várhatják a visszavágót.