Társoldalunk:

A világ egyik legerősebb bajnokságába igazolt a magyar röplabdázó

2022.05.13. 16:48

Az olasz élvonalban szereplő Cuneo Granda Volley röplabdacsapatában folytatja pályafutását Szakmáry Gréta, a magyar válogatott csapatkapitánya.

A 30 éves ütőjátékos az előző idényt Törökországban, az Aydin Belediyesporban töltötte, új együttese pénteken jelentette be az érkezését.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a német és a török bajnokság után egy újabb lépcsőfokot léphettem, hiszen az olasz nemcsak a világ egyik legerősebb, hanem a legnézettebb ligája is. Török csapatom, az Aydin szeretett volna megtartani és igazolhattam volna másik török együtteshez, sőt a Koreai Köztársaságba vagy Brazíliába is, de azt hiszem, jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a Cuneo ajánlatát. Éreztem rajtuk, hogy nagyon szeretnének a soraikban tudni, türelmesek voltak, s Luciano Pedulla személyében egy kiváló szakember irányítása alatt dolgozhatok majd" - mondta a magyar szövetség honlapjának a 116-szoros válogatott röplabdázó.

Szakmáry Gréta a következő idényben a Serie A-ban bizonyíthatForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jens Buttner

Szakmáry a török idényt megelőzően négy szezonon át a német SSC Palmberg Schwerint erősítette, korábban Nyíregyházán, Gödöllőn és Békéscsabán játszott.

A Cuneo az előző idényben hetedik helyen zárt a Serie A-ban.