Vágólapra másolva!
Szakmáry Gréta, a magyar válogatott ütője elmondása szerint régóta vágyott rá, hogy az olasz röplabda-bajnokságban játszhasson, melyre a következő szezontól lesz lehetősége, mivel szerződtette a Cuneo Granda Volley.

A 30 éves ütőjátékos az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn elmondta, hogy tőle szokatlan módon egy szezon után vált újra együttest, ám úgy érzi, karrierjének abban a szakaszában jár, amikor ki kellett használnia az adódó lehetőséget, mellyel régóta dédelgetett álma válik valóra.

- jegyezte meg a korábban Gödöllőn, Nyíregyházán, Békéscsabán, négy évig a német Schwerinben, az elmúlt idényben pedig a török Aydinban szerepelt sportoló.

A magyar játékos tőle szokatlan módon egy szezon után vált újra együttest Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jens Buttner

Hozzátette, hogy korábban is volt már kisebb olasz csapatoktól megkeresésese, de az idén a bajnoki hetedik Cuneo adta azt az ajánlatot, ami vonzó a számára.

- fogalmazott.

Szakmáry beszélt arról is, hogy török klubjánál szerették volna megtartani, de keresték más török csapattól, valamint Dél-Koreából és Brazíliából is. Az Európa-ligára készülő magyar válogatotthoz Szakmáry Gréta most nem csatlakozott, mert hosszabb pihenőt kapott. A nemzeti csapattal júliustól dolgozik majd együtt, új együtteséhez pedig szeptemberben, az Európa-bajnoki selejtezőket követően utazik el.