Elképesztő háborúban védte meg címét a Veszprém BL-elődöntős ellenfele - videó

EHF Champions League: FC Barcelona Vs Lomza Vive Kielce ehf balonmano fc barcelona palau blaugrana Kielce Horizontal HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE
Tomasz Gebala of Lomza Vive Kielce during th EHF Champions League match between FC Barcelona and Lomza Vive Kielce at Palau Blaugrana in Barcelona (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő Lomza Vive Kielce idegenben büntetőkkel 25-23-ra legyőzte a Szita Zoltánt is a soraiban tudó Orlen Wisla Plockot, így megvédte bajnoki címét.

A vendég Kielce 25 meccs után hibátlanul, míg a Plock egy, éppen a címvédőtől elszenvedett 27-26-os vereséggel várta a bajnokság utolsó fordulóját. Az első félidő végén még a Plock állt nyerésre, Szita Zoltánék 12-10-re vezettek 30 perc után.

A Szent Háború néven emlegetett rangadó nevéhez hűen elképesztő harcot hozott: a korábban Veszprémben is játszó plocki védekező specialista bosnyák Mirsad Terzic már a 35. másodercben piros lapot kapott, miután letaglózta Alex Dujsebajevet.

Villant egy kék lap is, azt Tomasz Gebala kapta a vendégek részéről.

A horvát bajnoki döntőt (PPD Zagreb - Nexe) a hétvégén ugyancsak jónéhány lappal levezető rutinos Gubica, Milosevics játékvezető kettős végül összesen öt piros lapot osztott ki a találkozón. Íme a bűnösök:

A Plock végül nagyon rosszul jött ki a mérkőzésből: az EHF-kupa négyes döntőjére készülő csapat egyrészt lehet, hogy hosszabb időre elveszítette spanyol irányítóját, Niko Mendegíát:

Másrészt a 38. és az 53. perc között mindössze két gólt szereztek, ebben a negyedórában pedig a Kielce 11-16-ról 19-18-ra fordított, nem kis részben a szenzációsan védő kapusának, Andreas Wolffnak köszönhetően. A rutinos német kapus 51 százalékos mutatóval zárt, 20 labdát fogott, és ezek között volt 6 (hat) büntetőt.

A találkozó így 60 perc után 20-20-as döntetlennel ért véget, úgyhogy a lengyel bajnokság szabályainak értelmében jöhetett a szétlövés, azaz a hetes párbaj, amit 5-3-ra megnyert a Kielce, amelyik így veretlenül védte meg bajnoki címét. És most már csak a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőre kell koncentrálnia, ahol a június 18-i elődöntőben a Telekom Veszprém lesz az ellenfelük.