Társoldalunk:

Elképesztő háborúban védte meg címét a Veszprém BL-elődöntős ellenfele - videó

2022.05.24. 21:53

A Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő Lomza Vive Kielce idegenben büntetőkkel 25-23-ra legyőzte a Szita Zoltánt is a soraiban tudó Orlen Wisla Plockot, így megvédte bajnoki címét.

A vendég Kielce 25 meccs után hibátlanul, míg a Plock egy, éppen a címvédőtől elszenvedett 27-26-os vereséggel várta a bajnokság utolsó fordulóját. Az első félidő végén még a Plock állt nyerésre, Szita Zoltánék 12-10-re vezettek 30 perc után.

A Szent Háború néven emlegetett rangadó nevéhez hűen elképesztő harcot hozott: a korábban Veszprémben is játszó plocki védekező specialista bosnyák Mirsad Terzic már a 35. másodercben piros lapot kapott, miután letaglózta Alex Dujsebajevet.

Villant egy kék lap is, azt Tomasz Gebala kapta a vendégek részéről. 

A horvát bajnoki döntőt (PPD Zagreb - Nexe) a hétvégén ugyancsak jónéhány lappal levezető rutinos Gubica, Milosevics játékvezető kettős végül összesen öt piros lapot osztott ki a találkozón. Íme a bűnösök:

A Plock végül nagyon rosszul jött ki a mérkőzésből: az EHF-kupa négyes döntőjére készülő csapat egyrészt lehet, hogy hosszabb időre elveszítette spanyol irányítóját, Niko Mendegíát:

Másrészt a 38. és az 53. perc között mindössze két gólt szereztek, ebben a negyedórában pedig a Kielce 11-16-ról 19-18-ra fordított, nem kis részben a szenzációsan védő kapusának, Andreas Wolffnak köszönhetően. A rutinos német kapus 51 százalékos mutatóval zárt, 20 labdát fogott, és ezek között volt 6 (hat) büntetőt.

A találkozó így 60 perc után 20-20-as döntetlennel ért véget, úgyhogy a lengyel bajnokság szabályainak értelmében jöhetett a szétlövés, azaz a hetes párbaj, amit 5-3-ra megnyert a Kielce, amelyik így veretlenül védte meg bajnoki címét. És most már csak a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőre kell koncentrálnia, ahol a június 18-i elődöntőben a Telekom Veszprém lesz az ellenfelük.