Háromgólos hátrányból fordított a címvédő a hoki-vb-n - videó

Horizontal
Canada's players celebrate the 3-4 goal in front of Finland supporters during the IIHF Ice Hockey World Championships quarterfinal match between Sweden and Canada in Tampere, Finland, on May 26, 2022. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő kanadai válogatott 0-3-ról felállva, az utolsó két percben két gólt ütve végül hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte a svéd csapatot a finnországi jégkorong-világbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében, és bejutott a szombati elődöntőbe. A másik délutáni összecsapáson a csehek 4-1-re nyertek a németek ellen.

A kanadai gárda hiába játszott mezőnyfölényben, a gólokat eleinte a skandinávok ütötték. A záró játékrész elején sikerült szépíteni, és a hajrában extra csatárral 3-2-re felzárkózni. Fél perc múlva már az egyenlítés is sikerült, és jöhetett a legfeljebb tíz percig tartó hosszabbítás. Ennek elején emberelőnybe került Kanada, amelyet Drake Batherson gyorsan kihasznált.

A csehek kiváló emberelőnyös játékuknak és védelmüknek köszönhették sikerüket. David Krejci egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a diadalhoz.

A szombati elődöntők párosítása az esti mérkőzések után alakul ki.

Eredmények:
negyeddöntők:
Csehország-Németország 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Kanada-Svédország 4-3 (0-2, 0-1, 3-0, 1-0), hosszabbítás után