Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária 26-22-re legyőzte a Győri Audi ETO-t a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjében. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Nagyon hamar bele tudtam lendüni a dolgokba a Ferencvárosnál, a csapattársaim nagyon sokat segítettek ebben. Egy hónappal ezelőtt még csak reméltem, hogy képes vagyok akár arra is, hogy a Győr ellen is helyt álljak" - kezdte értékelését Simon Petra, aki 17 évesen mindhárom helyzetét gólra váltotta.

Simon Petra az első félidő hajrájában került pályára az ETO ellen és rögtön góllal lendített csapata játékán Fotó: Koncz Márton - Origo

"Nagyon gyors játékra számítottam a Győrtől, folyamatosan futnak, nagyon jó védekezéssel állnak fel, picit meglepődtem, hogy ilyen meccset tudtunk ezzel a végeredménnyel játszani.

A szünet után minden a helyére került. Volt egy-két hibám, de nem vagyok elégedetlen" - mondta a Fradi fiatal tehetsége, akinek másfél hónapja egyetlen NB I-es mérkőzése sem volt a zöld-fehérek mezében.

"Szomorúak voltunk, amikor a bajnokságot rosszabb gólkülönségünk miatt elveszítettük, de most sikerült az aranyérmet elhozni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy megnyertük a Magyar Kupát.

Egy Győr elleni meccs mindig ilyen, hogy az egyik csapat általában elmegy nagyobb különbséggel, majd a másik visszajön, két jó csapat játszik egymás ellen"

- avatott be minket a világ egyik legnagyobb női rangadójának dinamikájába Janurik Kinga.

"Szerettük volna mindenkivel elfeledtetni a Siófok elleni elődöntőt, hiszen ott tényleg nagyon rosszul játszottunk. A második félidei fordításnak a szívünk volt a titka, mindent beleatunk. Egy percig nem adtuk fel, csak az volt a fejünkben, hogy ezt a kupát csak mi vihetjük haza" - mondta a fantasztikusan védő kapus, aki 12 védéssel és 40 %-os hatékonysággal zárta a debreceni finálét.