Vágólapra másolva!
Másfél hónappal azután, hogy az FTC-Rail Cargo Hungária legyőzte a Győri Audi ETO-t a bajnokságban, most a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében igyekszik borsot törni a triplázásra készülő riválisa orra alá.

Április 14-én ismét bebizonyosodott, hogy legyen bármekkora különbség is a két csapat között mind formában, mind játéktudásban, mind taktikai repertoárban, az aznapi formánál semmi sem fontosabb a Fradi és a Győr párharcában.

Vajon mennyire tudja megnehezíteni a Fradi a triplázásra készülő Győr dolgát a Magyar Kupa döntőjében? Fotó: Koncz Márton - Origo

Igaz, hogy az ETO egy autópályán megtörtént baleset miatt csak késve ért oda az Elek Gyula Arénába, de a fővárosiak mégsem érdemtelenül verték meg 29-24-re az ötszörös BL-győztest. Ezzel látszólag igencsak szorossá tették a győriekkel szembeni bajnoki párharcukat, amit végül sokkal jobb gólarányának köszönhetően Ambros Martín csapata zárt sikerrel.

Az NB I utolsó játéknapján a Győrnek nehéz feladatot kellett megoldania Debrecenben, ahol most egy héttel később szintén a legjobb tudására lesz szüksége, hogy szezonbeli második trófeáját is a magasba emelhesse. A Loki szinte a fél meccset hét mezőnyjátékossal támadta végig az ETO ellen, ami esetenként igencsak hatékonynak bizonyult a Rába-partiak védekezésével szemben.

Nagy kérdés, hogy a Fradi edzőjétől, Elek Gábortól igencsak távol álló taktikai elemet láthatjuk-e a vasárnapi fináléban hosszabb ideig. Erre inkább "nem", mint "igen" a válasz, és a szezon végén már a sérüléstől is sújtott ferencvárosiak az elődöntőben is csak büntetőpárbajban tudtak felülkerekedni a Siófokon.

Egy aranyérem már megvan a Győrnek a 2021-22-es szezonban Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Janurik Kinga az elmúlt időszakban rendre kiváló teljesítménnyel rukkol elő a kapuban, ami alól az elődöntő sem volt kivétel. Simone Böhme és Andjela Janjusevic hétméteresét is sikerrel hárította, hatalmas szerepet játszva gyengélkedő együttese döntőbe jutásában. A magyar válogatott kapus mellett biztató lehet Emily Bölk és Angela Malestein formája, akik ketten együtt 15-ször voltak eredményesek.

A Győr ennél jóval simábban, 39-18-as kiütéses sikerrel biztosította a helyét a fináléban. A szebb napokat is megélt, 1999-es BL-győztes Dunaújvárosnak már a négyes döntőbe való bejutása is óriási dolog volt. A DVSC elleni bajnoki záráshoz hasonlóan ezt a meccset is a kispadon végigülő Stine Oftedalon kívül minden mezőnyjátékos gólt szerzett a győrieknél.

A Fradi elleni döntőben már lehet, hogy szükség lesz a világ legjobb irányítójára ahhoz, hogy az ETO sikerrel járjon. A két csapat legutóbi meccse a fővárosiak győzelme mellett a két vezetőedző, Elek Gábor és Ambros Martín afférjáról is emlékezetes marad. A szakemberek az áprilisi találkozó első félidejében akadtak össze.

Elek Gábor és Ambros Martín majdnem összeverekedett egymással a legutóbbi alkalommal Forrás: Koncz Márton, Origo

Elek és Martín hangos szóváltása majdnem tettlegességig fajult, így nem meglepő, hogy "csacsiskodásukat" (a meccs alatt az M4 Sport stúdiójában ülő Danyi Gábor szállóigévé vált szóhasználata az esetről - a szerk.) a Magyar Kézilabda Szövetség is kétmeccses eltiltással sújtotta.

Azonban vasárnap mindkét edző ott lehet a kispadon a kezdő sípszónál a Főnix Arénában 17:45-kor kezdődő összecsapáson. A parádés hangulat a semleges helyszín ellenére is garantált lesz, ha a Ferencváros fel tud nőni az ETO szintjére, akkor a győriek egy nagyon nehéz mérkőzésre kényszerülhetnek egy héttel a BL négyes döntője előtt.