Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, José María Rodríguez Vaquero által irányított házigazda Benfica nyerte a férfi kézilabda Európa-liga vasárnap esti döntőjét.

A lisszaboni csapat 32-32-es rendes játékidőt követően hosszabbításban 40-39-re nyert a második számú európai kupasorozatban tavaly győztes, idén pedig német bajnok Magdeburg ellen.

A németeknél az izlandi Ómar Ingi Magnússon 12, a portugáloknál a német Ole Rahmel 11 gólt szerzett. A Benfica svéd játékosa, a Pick Szeged korábbi csapatkapitánya, Jonas Källman hatszor talált be.

A lisszaboni csapat 32-32-es rendes játékidőt követően hosszabbításban 40-39-re nyert /illusztráció/ Forrás: Hans Lucas via AFP/Thomas Baron / Hans Lucas/Thomas Baron

Az elődöntőben a Magdeburg a horvát RK Nexét, a Benfica pedig a korábbi magyar szövetségi kapitány, Javier Sabaté által irányított lengyel Orlen Wisla Plockot győzte le. Utóbbiban Szita Zoltán négy gólt lőtt. Vasárnap a bronzéremért a Plock legyőzte a Nexét, a pályafutását Szegeden folytató Szita ekkor három góllal járult hozzá a sikerhez.