Vágólapra másolva!
Cziczás László lett a női kosárlabda NB I-ben ötödik helyen zárt UNI Győr MÉLY-ÚT csapatának vezetőedzője.

Fűzy András elnök a hétfői bejelentésen is jelezte, a váltást a kispadon az indokolta, hogy új impulzusokra van szüksége a csapatnak. Iványi Dalma csütörtökön távozott posztjáról.

"Két út állt előttünk, vagy külföldi, vagy magyar szakembert választunk. Mivel a koncepciónkban fontos a magyar játékosok fejlesztése, a tehetséges fiatalok beépítése, ezért elvetettem a külföldi edzőt, mert neki idő kell, hogy megismerje a mezőnyt, a játékosokat" - nyilatkozta Fűzy. Jelezte, így esett Cziczás Lászlóra a választás, akivel már többször dolgozott együtt különböző korosztályos válogatottaknál.

- indokolta kinevezését Fűzy.

Cziczás László a magyar női U19-es válogatottal már ért el hihetetlen bravúrt, hiszen tavaly bronzérmet nyert a Debrecenben rendezett vb-n Forrás: dvtk.eu

A korábban Cegléden és Diósgyőrben dolgozó szakember stábjához Földi Attila csatlakozik, aki a Vasas és a DVTK vezetőedzője volt, emellett jelenleg a 3x3-as női válogatott szövetségi kapitánya.

- mondta az új vezetőedző.

A győri csapat Iványi vezérletével a mostani ötödik helyet megelőzően bronzérmesként zárt a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig mindkét idényben a negyeddöntőig jutott. Az együttes az Európa-kupában az utóbbi két szezonban nem jutott tovább a csoportkörből.