Vágólapra másolva!
Június 18-án lesz Benedek Tibor halálának második évfordulója, a megemlékezést azonban szomorú előzmény árnyékolja be. Az újpesti emlékhelyét ugyanis valaki csúnyán megrongálta.

Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa-bajnok és világbajnok egykori legendás magyar vízilabdázó, korábbi szövetségi kapitány 2020. június 18-án, súlyos betegség után hunyt el. Felnőtt pályafutását az Újpesti TE vízilabdacsapatában kezdte, és 2020-as haláláig az újpesti UVSE Vízilabda Sportegyesület szakmai igazgatója volt.

A IV. kerületben éppen ezért hatalmas megbecsülésnek örvend Benedek Tibor, a szülőotthon utca felőli kerítésfalán egy gyönyörű graffitit készítettek róla, valamint az UTE korábbi válogatott labdarúgójáról, Szusza Ferencről. Június 13-án azonban az újpesti szurkolók közzétettek egy fotót, amin az látszik, hogy valaki egy nemi szervet rajzolt a korábbi legendás sportolóra - írja a Ripost.

Benedek Tibor emlékét meggyalázták Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Bors megkeresésére reagált a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is:

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága feljelentés alapján rongálás vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Pletykák szerint egyesek vérdíjat tűztek ki az elkövető személy előkerítésére."

A posztot ide kattintva lehet megtekinteni.