Vágólapra másolva!
A lengyel Kielce után a címvédő Barcelona jutott döntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel 34-30-ra legyőzte a német THW Kielt szombaton a kölni négyes döntő második elődöntőjében. 

A katalánok a 18. percben vezettek először (10-9), addig felváltva estek a gólok. Az irányító Sander Sagosent és a beálló Hendrik Pekelert sérülés miatt nélkülöző németek a folytatásban is jól tartották magukat, az első félidőben a címvédő mindössze egyszer, az utolsó percben tudott két találattal ellépni.

A második felvonás meghozta a fordulatot, a Barcelona előbb 26-23-as előnybe került, majd egy 8-3-as sorozattal eldöntötte a meccset.

A mezőny legjobbja a spanyolokat erősítő Aleix Gómez volt, aki 13 lövésből 12 gólt szerzett, a túloldalon Patrick Wiencek hétszer, Harald Reinkind hatszor talált be.

A Barcelona legyőzte a Kielt az elődöntőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A férfi BL-ben 2010 óta rendeznek négyes döntőt, de Kölnben még egyetlen csapatnak sem jött összes a címvédés. Amennyiben vasárnap győz, a Barcelona lesz az első, amelynek ez sikerül.

A bronzéremért a THW Kiel ellenfele a Telekom Veszprém lesz, a két csapat eddigi egymás elleni mérlege egy döntetlen mellett 11-11 győzelem.

A Barcelona az első számú európai kupasorozat legeredményesebb csapata, eddig tíz győzelem és további öt döntős szereplés a mérlege, vagyis a vasárnapi lesz a 16. fináléja.
A Lomza Vive Kielce másodszor jutott a döntőbe, az elsőt 2016-ban megnyerte a Veszprém ellen.

Eredmény, elődöntő:
Barcelona (spanyol)-THW Kiel (német) 34-30 (19-18)
lövések/gólok: 45/34, illetve 48/30
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 3/1
kiállítások: 12, illetve 10 perc

korábban:
Lomza Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 37-35 (16-18)

A vasárnapi helyosztókon:
a 3. helyért: Telekom Veszprém-THW Kiel 15.15
döntő: Barcelona-Lomza Vive Kielce 18.00