Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén az Egis Körmend egy elképesztően kiélezett mérkőzésen 69-68-ra nyert a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely ellen, így 1-1-re kiegyenlített az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

A bajnoki döntő első meccsét a teltházas Savaria Arénában játszották egymás ellen a felek. Az a mérkőzés sokáig szoros küzdelmet hozott, majd az utolsó két negyedben Perl Zoltán vezérletével megnyerte a három győzelemig tartó finálé első felvonását a szombathelyi csapat.

A második összecsapásra Körmenden került sor, amelynek nélkülöznie kellett klasszis irányítóját, az amerikai Kamau Stokes-t. A héten tragikus hirtelenséggel elhunyt Csák Tamás - aki hosszú éveken át a hazaiak technikai vezetője volt - emlékére gyásszünet előzte meg a mérkőzést.

A szombathelyi meccsen az elejétől a végig a Falco vezetett, ezúttal viszont a körmendiek dobták az első pontot.

Feszült hangulat uralkodott az arénában, a szombathelyi drukkerek rengeteg konfettit és papírcetlit dobáltak be a pályára, és emiatt többször is meg kellett állítani a meccset.

Az első negyed sok hibát és kevés pontot hozott, majd 13-9-es Falco-előnnyel ért véget.

Jobban kezdte a második etapot a Körmend, és hamar kiegyenlített, de Somogyi vezérletével többször is el tudott lépni a Falco. A hazaiak legeredményesebbje az egyébként sok hibával játszó Savic volt, aki 9 pontot dobott a nagyszünetig, de ezt a játékrészt se nyerték meg a haziak, a félidőben 32-28-ra vezettek a szombathelyiek.

Izgalmas mérkőzést játszott egymással a Körmend és a Falco Forrás: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

Körmendi egyenlítéssel kezdődött a harmadik negyed, ám továbbra is hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét együttes.

A vezetést ezúttal sem tudta átvenni a hazai csapat, a Falco visszaállította a különbséget, ráadásul 9 pontos előnyre tett szert a játékrész közepén.

A Körmend edzője, Antonisz Konsztantinidesz időt kért és mindent megtett, hogy feltüzelje a játékosait. A negyed végére feljött a Körmend, már csak két pont volt a hátránya, így kiélezett utolsó 10 percre lehetett számítani.

A hazai közönség egyre nagyobb hévvel tüzelte fel a körmendieket, akik nem tudták átvenni a vezetést, mert amikor közel kerültek, mindig belehibáztak a dobásokba, a Falco pedig rendre büntetett. 5 és fél perccel a vége előtt Ferenc bevágott egy triplát, így már csak három pont volt a különbség, de Perl és társai nem engedték, hogy az ellenfél átvegye a vezetést. A Körmend aztán mégis tudott újítani és egy fantasztikus triplával fordított, hihetelen izgalmak maradtak az utolsó 2 percre.

Az utolsó perchez érve három ponttal vezetett a Falco, de Ferencz triplájával kiegyenlített a hazai csapat, és már csak 40 másodperc volt hátra, majd megint kettővel ment a vendég együttes.

A legvégén, a dudaszó előtt Ferencz Csaba zseniális hárompontost dobott, amellyel fordított a Körmend és önkívületi állapotban ünnepelt az egész csarnok.

Öt tizedmásodperc még maradt a meccsből, de változás már nem történt, a Körmend hihetelen izgalmak után 69-68-ra nyert és egyenlített a férfi kosárbajnokság döntőjében.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő kedden folytatódik Szombathelyen.

Eredmény:
döntő, 2. mérkőzés:
Egis Körmend - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 69-68 (9-13, 19-19, 20-18, 21-18)
Legjobb dobók: Gordon 21 pont, Ferencz 14, White 13, illetve Váradi 15, Golomán 14, Perl 10, Somogyi 10

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Az Alba Fehérvár szerezte meg a bronzérmet az NB I-ben, mivel a harmadik helyért rendezett párharc második meccsén, idegenben is legyőzte a Kecskemétet.

Eredmény:
a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Alba Fehérvár 81-88 (14-24, 27-21, 17-20, 23-23)
A párharc végeredménye: 2-0 az Alba javára.