Nagy László elégedett a veszprémi kézilabdázók tavaszi szezonjával

NAGY László
Köln, 2019. június 1. Nagy László, a Telekom Veszprém játékosa (b) a 33-30 arányú győzelmüket ünnepli a lengyel Vive Kielce együttesével játszott mérkőzés végén a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében Kölnben 2019. június 1-jén. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Nyolc napon belül három vereséget szenvedett, így zárta le a szezonját a bakonyi csapat, de a klub sportigazgatója optimista.

„Ha azt nézem, hogy az elmúlt 10-11 hónap alatt milyen változáson ment keresztül az együttes, és milyen tavaszi szezont produkáltunk, akkor ezzel elégedett vagyok. A folyamat elején járunk, de idő kell, hogy a munka beérjen, és ehhez türelem is kell" – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Nagy László.

A Veszprém megnyerte a Magyar Kupát, a bajnoki címet azonban nem tudta visszahódítani a Pick Szegedtől, és bár bejutott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe, ott a negyedik helyen végzett.

Szombaton 37-35-re kaptak ki a veszprémiek a lengyel Lomza Vive Kielcétől, vasárnap pedig 34-34-es rendes játékidőt követően hétméteresekkel maradtak alul a német THW Kiellel szemben a bronzmérkőzésen.

Három évvel ezelőtt Nagy László (balra) is játszott a Kielce elleni BL-elődöntőben, akkor sikerrel zárult a veszprémiek mérkőzése Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

„Mindkét együttes csalódottan jött ki erre a meccsre, mert minden csapat vágya, hogy döntőt játsszon. Nehéz volt felrázni a csapatot a szombati kudarc után, de a mutatott hozzáállás több mint elfogadható. Akartak, küzdöttek, és a mérkőzés nagy részében domináltak is. A hetespárbaj olyan, mint az orosz rulett, nem volt szerencsénk, ezért alulmaradtunk" – értékelte a vasárnap látottakat Nagy László.

A játékvezetők szombaton és vasárnap is furcsa, meglepő, és enyhén szólva kétes ítéletekkel nehezítették a Veszprém dolgát. Erről a sportigazgató azt mondta, elsősorban

saját magukban keresik a hibát, mert önkritikusak, de kétségtelen, hogy a játékvezetők nem segítették a csapatot.

Megjegyezte, a szabályok nem is engedik, hogy olyan esetet visszanézzenek videón, mint Andreas Nilsson érvénytelenített gólja előtt a bronzmeccs legvégén.

Az eredményen ez már sajnos nem változtat, el kell fogadni, de biztos vagyok benne, hogy udvariasan jelezzük majd. Nemcsak miattunk, hanem a kézilabdasportra való tekintettel, mert előrelépést jelentene, ha ilyen dolgok nem fordulnának elő" – közölte.

Nagy László emlékeztetett, hogy a szezon előtt nem volt reális elvárás a csapattal szemben a négyes döntőbe jutás a BL-ben.

„Egy dolgot szerettünk volna, hogy bajnokok legyünk, ami nem sikerült. A közeljövőben le kell vonni a tanulságokat, miben voltunk jók, miben fejlődtünk, illetve milyen hiányosságaink vannak, és ez utóbbiakat korrigálni" – nyilatkozta.