Négyszeres BL-győztes lett a román sztárcsapat menedzsere

2022.06.24. 18:30

A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes és 179-szeres román válogatott Cristina Varzaru lett a CSM Bucuresti női kézilabdaklub menedzsere, aki az elmúlt négy évben a román szövetség főtitkári tisztségét töltötte be.

A bukaresti egyesület pénteken jelentette be a vezetőség élén történt változást. Korábban Gabriela Szabo egykori atléta vezette a klubot, de őt menesztették, miután a bukaresti csapat nem jutott be a BL négyes döntőjébe és a román bajnokságot sem tudta megnyerni, mivel a Rapid Bucuresti diadalmaskodott. A CSM a második helyen végzett.

Varzaru megtisztelőnek nevezte, hogy attól a klubtól kapta a felkérést, amelynél befejezte pályafutását, és amellyel 2016-ban - a Győri Audi ETO KC elleni budapesti döntőben diadalmaskodva - megnyerte a BL-t. Közölte: célja, hogy újabb BL-címet hódítson el a klub. A világ egyik legjobb játékosát, a román Cristina Neagu átlövőt foglalkoztató klub az idény végén bejelentette, megválik tíz játékosától, így távozott Jelena Grubisic, Carmen Martin, Eduarda Amorim, Samara Da Silva, Tess Wester, Barbara Lazovic, Martine Smeets, Denisa Valcan, Diana Finaru és Yvette Broch, utóbbi Győrben folytatja. Eddig a francia irányító Grace Zaadi és honfitársa, a balátlövő Kalidiatou Niakaté, az orosz szélső Marina Sudakova, a svéd kapus Evelina Eriksson és a Győrtől távozó Crina Pintea beálló leigazolását jelentették be.

Ajánlataink