Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott 18-14-re nyert Grúzia ellen szombaton, így százszázalékos teljesítménnyel végzett csoportja élén, és jutott közvetlenül a hazai rendezésű világbajnokság szerdai negyeddöntőjébe. A talákozó után a főszereplők értékelték a látottakat. 

"Nagyon jól pólóztak a grúzok, kemény meccset kellett játszanunk, hogy nyerni tudjunk.

Vogel Soma sérülés miatt hamar kivált, Lévai Marcinak kellett beállni, de az ilyen helyzetekre is fel kell készülnünk. Érdekes a helyzet, nehéz eldönteni a játékvezetők miatt, hogy mit is játszunk. Ha túl közel vagyunk, akkor jönnek a kiállítások, ha meg zónázunk, akkor közel kerülnek. Kevés volt a blokk, hiányoztak a kezek. A sok kapott gól miatt kritika illeti a védelmet. Az emberelőnyöket jól használtuk ki, de még maradtak figurák a tarsolyban.

- mondta Märcz Tamás az M4 Sport kamerája előtt.

Märcz Tamás nem volt elégedett a védekezéssel Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Csak egy góllal nyert Montenegró Grúzia ellen, így tudtuk előre, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Van nemzetközi tapasztalatuk is már, több délszláv játékost honosítottak, így fizikális meccsre számítottunk. Szervezettek voltak, a kapusuk is egészen jól védett. 18-14-s végeredmény után nehéz elemezni a védekezést, sok volt a kiállítás is, ráadásul lehetetlen helyzetekből lőttek gólokat. Ennek ellenére Lévai Marci jól szállt be a meccsbe a sérülés után.

Mindenki nagyon elfáradt. Úgy néz ki, erre megy a póló, mindenki játszik minden poszton, rengeteg a kiállítás. Végül kijött a két csapat közötti különbség, jó kis találkozó volt. Viszont szerdán ennél több kell majd"

- értékelt a magyar csapat játékosa, Mezei Tamás.