Társoldalunk:

Amerikai válogatott kosarassal is erősít a pécsi csapat

2022.06.27. 16:20

Ivana Katanic és Cierra Burdick személyében szerb és amerikai légióst szerződtetett a női kosárlabda NB I-ben negyedik NKA Universitas PEAC.

A klub hétfői tájékoztatása szerint a 23 éves Katanic a nyáron a szeptemberben Ausztráliában sorra kerülő világbajnokságra készül. A 180 centis kosaras az előző idényt az Európa Kupában is szerepelt, belga bajnok Basket Mechelennél töltötte.

"Azért döntöttem a Pécs mellett, mert a magyar egy nagyon erős bajnokság, és csapatunk az Európa Kupában is játszik majd. Jovan Gorec vezetőedzőt személyesen is ismerem, az U16-os szerb válogatottban volt a trénerem" - jelentette ki Katanic.

A 28 éves, 188 cm magas Cierra Burdick az amerikai 3x3-as válogatott tagja, és a francia bajnoki döntős Lyontól szerződött Pécsre.

Cierra Burdick (labdával) minden bizonnyal komoly erősítés lesz a pécsiek számáraForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Elsa

"Örültem a megkeresésnek, és tetszett, hogy magas célokat fogalmazott meg a vezetőség. Nem jártam még Magyarországon, de ismerős számomra több játékos és csapat is" - mondta Burdick, aki U19-es világbajnok volt, profiként kosárlabdázott Izraelben, Olaszországban és Oroszországban, a WNBA-ben pedig a Los Angeles Sparksot és Atlanta Dreamet erősítette.

A PEAC a hónap elején jelentette be, hogy a szerb Jovan Gorec lett a csapat vezetőedzője, és a szerb szakember munkáját másodedzőként a korábbi legendás pécsi játékos, Iványi Dalma segíti.