Az NBA egyik legnagyobb sztárja is játszik a magyar válogatott ellen a kosárlabda Európa-bajnokságon

Oly Basket Horizontal
Slovenia's Luka Doncic reacts during the men's bronze medal basketball match between Slovenia and Australia during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Saitama Super Arena in Saitama on August 7, 2021. (Photo by Aris MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai liga (NBA) egyik legnagyobb sztárja, Luka Doncic is pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatott ellen a szeptemberi Európa-bajnokságon.

A szervezők keddi közleménye szerint több NBA-csillag, köztük a Dallas Mavericks szlovén ásza is megerősítette, hogy részt vesz az Eb-n. Doncic 23 éves létére már háromszoros NBA All Star-válogatottnak, Európa-bajnoknak, Euroliga-győztesnek és háromszoros spanyol bajnoknak mondhatja magát. A címvédő szlovénok szeptember 3-án csapnak össze a magyarokkal Kölnben.

Ha jó napot fog ki, Luka Doncic valósággal megállíthatatlan Forrás: AFP/Aris Messinis

Ugyancsak ott lesz a négy országban sorra kerülő kontinenstornán az elmúlt két NBA-idény legjobbjává (MVP) választott szerb Nikola Jokic, továbbá a szintén kétszeres MVP görög Jannisz Antetokunmpo is.

A rendezők közölték, hogy már több mint 150 ezer jegy kelt el a koronavírus-járvány miatt tavaly őszről elhalasztott, 41. Eb-re, amelynek négy házigazdája Németország, Csehország, Olaszország és Georgia lesz szeptember 1. és 18. között. A csoportmérkőzésekre Kölnben, Milánóban, Tbilisziben és Prágában kerül sor, a végjátéknak Berlin ad otthont.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese Kölnben csap majd össze sorrendben a bosnyákokkal, a címvédő szlovénokkal, a világbajnoki bronzérmes franciákkal, a litvánokkal és a házigazda németekkel.