Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szerdán 11-10-re kikapott Olaszországtól az elődöntőbe jutásért rendezett találkozón a hazai vizes-világbajnokság férfi vízilabdatornáján. A találkozót követően a főszereplők értékelték a látottakat.

"Jól indultunk ezen a mérkőzésen. Pörgős, mentálisan rákészült állapotot vártam, ez megvolt. Voltak emberelőnyeink, amiket nem használtunk ki a meccs első szakaszában. Azután akciógólokat kaptunk, ami nem fér bele, ráadásul Di Fulviótól középről. Futottunk a meccs után, küzdöttek a játékosaink, ebben nem volt hiba. Viszont

rengeteg volt a rossz döntés, nem precíz labdajáratások voltak az emberelőnyökben, és kontrafaultokat is elkövettünk. Az a csapat nyer meg egy ilyen negyeddöntőt, amelyik kevesebb butaságot és hibát csinál, ezek most nem mi voltunk. Egy elveszített negyeddöntő nagy csalódás, különösen itthon.

Az ellenfélnél rendkívül sok, ilyen szintű meccseket megélt játékosai vannak a Brescia és a Pro Recco soraiban. Egyre gyorsabb a vízilabda, nagy sebesség mellett kell jó döntéseket hozni" - árulta el Märcz Tamás.

Märcz Tamás érthető módon nem volt elégedett Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Teljesen megérdemelten nyertek az olaszok. Több olyan periódusa volt a mérkőzésnek, amikor folyamatosan kaptuk az emberelőnyöket. Nem éltünk velük, elkapkodtuk ezeket, rossz döntéseket hoztunk. Összességében ez megbüntette magát. Az olaszok viszont tudtak élni ezekkel a lehetőségekkel. Kiállításokban és kontrákban gazdag meccs volt. Ebből jobban jöttek ki.

- mondta Manhercz Krisztián.

Manhercz Krisztián szerint nem volt esélyünk ma az olaszok ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon sajnálom, mert a csapat képes lett volna ezt az akadályt megugrani. Végig azt volt az érzésem, hogy nem tudjuk ezt a következő fokozatot bekapcsolni, nem volt, ami átlendítsen minket a fontos pillanatokban.

Pokolian rosszul játszottunk, ennek az az eredménye, hogy most pokoli négy nap elé nézünk. Nehéz előre meghatározni, hogy aznap mire tudunk magunktól számítani.

Rövid volt a felkészülésünk, az olaszok hozzánk képest előnyben vannak abból a szempontból, hogy több a nemzetközi rutinjuk, ami a legélesebb helyzetekben mindig feléjük beillentette a mérleg nyelvét" - összegzett Varga Dénes.