Társoldalunk:

A világ egyik legjobb kézilabdázója a BL-győzteshez igazolt

2022.06.30. 14:17

A világ egyik legjobb női kézilabdázója, az orosz Anna Vjahireva a Rosztov-Don csapatától a Bajnokok Ligája-címvédő Vipers Kristiansand együtteséhez igazolt.

A 168 cm magas klasszist 2016-ban és 2020-ban is az olimpia legértékesebb játékosának választották. Mindkét tornán, valamint a 2019-es világbajnokságon is beválasztották az All-Star csapatba, továbbá 2019-ben és 2020-ban is bekerült a Bajnokok Ligája legjobbjai közé.

Az orosz válogatottban egy olimpiai aranyéremmel, egy ezüsttel, egy világbajnoki bronzzal és egy Eb-ezüsttel rendelkezik. Oroszországban 15 különböző kupát nyert, viszont a legrangosabb európai kupasorozatban még nem jutott fel a csúcsra.

A Vipers edzője, Ole Gustav Gjekstad a következőket mondta a csapat új szerzeményéről: Anna olyan játékos, aki több poszton is tud játszani, és extrém egyéni képességekkel rendelkezik. Ezen kívül jó szeme van a játékhoz, kiválóan lát a pályán. Ő az egyik legjobb játékos az egész világon" - méltatta az orosz klasszist a tréner, aki a címvédő Vipers tagjaként végre BL-győzelmet ünnepelne a következő idényben.

Forrás