Társoldalunk:

A németek voltak a legjobbak a Nemzetek Díjában, döntőben a magyarok is

2022.07.02. 19:26

A német csapat végzett az első helyen szombaton a Nemzetek Díja csapatverseny elődöntőjében a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupán, a magyarok ötödikként jutottak tovább.

A viadal honlapja szerint hét nemzet csapata állt rajthoz a 150 centiméteres akadályokra kiírt számban, és közülük a Marcel Marschall, Sven Schlüsselburg, Sophie Hinners, Jörne Sprehe összeállítású német válogatott bizonyult a legjobbnak. A kvartett már az első forduló után vezetett, ráadásul nulla hibaponttal, mivel három tagja is hibátlanul lovagolt, a legrosszabb eredmény pedig kiesett.

A második körben Schlüsselburg a mezőnyben egyedüliként másodjára is tökéletes pályát produkált Bud Spencer nyergében, társai viszont hibáztak, így a németek végül nyolc hibaponttal zártak, de ez is elég volt az első hely megtartásához, mivel az elsőre négypontos hátrányt összeszedő svájciak ugyancsak két verőhibával végeztek, azaz megmaradt a két együttes közti különbség. A harmadik Ausztria négyese lett húsz hibaponttal.

A magyar Szabó Gábor versenyez Mezőhegyes Chabala nevű lovával a CSIO3*-W Nemzetközi Díjugrató verseny - Nemzetek díja csapatversenyén a Nemzeti LovardábanForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, ifj. Kövy András, Jármy Vince összeállítású magyar csapat elsőre 12 hibaponttal a negyedik helyen állt, majd másodjára ugyanígy szerepelt, de a hollandok jobb időeredményükkel megelőzték a hazai kvartettet, amelyből elsőre Horváth, másodjára pedig ifj. Kövy produkált hibátlan pályát. Hatodikként az elsőre sokat rontó olaszok, hetedikként pedig a csupán három lovassal versenyző görögök zártak.

A szombati verseny az Európai Lovasszövetség által rendezett Nemzetek Díja sorozat egyik elődöntője volt, a legjobb öt válogatott - köztük a magyar - jutott a varsói fináléba.