Társoldalunk:

"Az egyik szemem sír, a másik nevet" - nagy siker a vb-ezüstérem is

2022.07.02. 22:59

A magyar válogatott szombaton 9-7-re kikapott az amerikai csapattól a hazai vizes-világbajnokság női vízilabdatornájának döntőjében, így ezüstéremmel zárt. A finálét követően a főszereplők értékelték a látottakat.

"Egyszer-kétszer volt egy pici ellenszél, de nem a játékvezetőkön múlt. Sajnos viszont ezekkel az ítéletekkel megtörték a lendületünket, amikor akár több is lehetett volna a meccsben. Többet kell produkálni támadásban, gyengék voltak a lövéseink ahhoz, hogy egy ilyen amerikai válogatottat meg tudjunk verni. Szilágyi góljánál elvileg az óra nem ment, azt nézték a bírók, ezzel volt a probléma. Nem az időnk járt le. Ott is megtört a lendületünk, hiába ítéltek végül gólt. Nem örülök, győzni akartam, ahogy a lányok is. Persze biztosan eljön majd az a pillanat, amikor az ezüstéremnek is lehet örülni. De úgy jöttünk ide, hogy győzzünk, amihez nem is sok hiányzott. A világon kevés válogatott tud ilyen szinten játszani Amerika ellen. Benne volt a meccsben, hogy akár döntetlen legyen, vagy egy góllal nyerjünk. Azt viszont el kell ismerni, hogy ehhez támadásban több kellett volna" - mondta Bíró Attila szövetségi kapitány.

Bíró Attila sajnálja, hogy nem jött össze a sikerFotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon szerettünk volna nyerni, főleg hazai pályán, telt ház előtt. Viszont olyan hibákat követtünk el, ami nem fér bele egy ilyen meccsen. Az ellenfél csapatából az első három gólt az a játékos lőtte, akiről megbeszéltük, hogy ő semmiképp. Ez nagy hiba volt. Közben viszont büszkék lehetünk magunkra, mert nagyon sok válogatott szeretett volna döntőt játszani. Az olasz meccs óta nagyon sokat fejlődött a csapat, és bízom benne, hogy a későbbi világversenyekre még tovább erősödünk. A meccs előtt is megbeszéltük, hogy a 32. percig küzdeni fogunk, akármi is lesz az eredmény. Igazából nem azzal foglalkoztunk, hogy négy góllal is elmentek. Játszottuk tovább a játékunkat. A végén fel is jöttünk, de történtek olyan szerencsétlen dolgok, amik miatt még közelebb már nem tudtunk zárkózni" - árulta el Garda Krisztina.

Gurisatti Gréta fantasztikusan játszottFotó: Csudai Sándor - Origo

„Rengeteg munkánk volt ebben, sajnálom, hogy nem úgy jött ki a lépés, ahogy elterveztük, de büszkének kell lennünk. Nagy teher volt rajtunk, mindenki csapatot épít, könnyebben jöttek az ellenfelek, mi pedig olyan mentális állapotba kerültünk, mint korábban még soha. Fantasztikus volt ennyi ember előtt itthon játszani, ha valahol érmet nyerünk, annak örülök, hogy ilyen közönség előtt sikerült. A meccsen volt, amit jobban megoldhattunk volna, de sportolók vagyunk, megyünk tovább. Bennem nem maradt semmi. Hiába ment el néggyel az ellenfél, nem álltunk le, tudtuk, hogy nincs vége, mindet megpróbáltunk. Sajnálom, hogy így alakult, mert rengeteg munka volt ebben. A következő célunk az olimpia után az volt, hogy Párizsban a döntő reális cél legyen, ezt szeretnénk bizonyítani. Az Eb-n is ezt szeretnénk majd megmutatni. Ebbe ma mindent beleraktunk és jogosan lehetünk boldogok, hogy megszereztük Magyarországnak ezt az érmet" - árulta el Gurisatti Gréta.

"Örülök, sírok a boldogságtól. Azt gondolom, hatalmas öröm az ezüstérem is. Sok erőt ad a jövőre nézve, hogy még jobb legyen majd. Kaptunk sajnos elkerülhető gólokat, de igazából a támadás volt az, ami jobban akadozott ezen a napon. Mindegy, hogy mennyi gólt szerzek a döntőn, csak a csapat sikere a fontos. Azt fogom majd mesélni, hogy milyen teljesítményt nyújtva sikerült érmet szereznünk a vb-n" - összegzett Máté Zsuzsanna.

Keszhelyi Rita vígasztalta a csapattársakatFotó: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon büszke vagyok a lányokra, amit megbeszéltünk, az sikerült. Büszkék vagyunk, tükörbe tudunk nézni. Az elején görcsösek voltunk, nem tudtunk úgy élni a lehetőségeinkkel. Ehhez a feladathoz még nőni kell, de nincsen hiányérzet, mindenki mindent beleadott, apait-anyait. Mindenki elfáradt a két hét alatt, az olasz vereség alatt erre kevesen gondoltak, hogy idáig jutunk. Szerintem mi képesek leszünk döntőt nyerni a következő időszakokban, erre fogunk koncentrálni, hogy folyamatosan építsük magunkat és ott legyünk az élbolyban. Az olasz meccs után nem voltak jó érzések csapaton belül, de kibeszéltük a problémákat. A csapat erejét is mutatja, hogy ezeken átléptünk. Azért vagyunk egy közösség, hogy megbeszéljünk mindent, a vízben is sokat számít, hogy tudunk egymáshoz szólni. Kemény volt ez az időszak, az olimpia után mindenki keresi a helyét, minimális hiányzott a győzelemhez, de a végére elfogytunk fejben talán. Nem voltunk elég türelmesek" - összegzett Keszthelyi Rita.