Társoldalunk:

Az orosz börtönben fogvatartott amerikai kosárlabdázó attól fél, hogy soha többé nem láthatja a családját

2022.07.05. 08:36

A kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, Brittney Griner februárban drogbirtoklás miatt börtönbe került Moszkvában. A sportoló az amerikai elnöknek írt levelet, hogy segítséget kérjen a szorult helyzetében.

A négyszeres Euroliga-győztes Jekatyerinburg és a WNBA-s Phoenix Mercury világbajnok centere nemrégiben az orosz fővárosban állt bíróság elé, amely közölte, hogy a procedúra idejére meghosszabbítja a játékos fogvatartását.

Griner retteg a börtönbenForrás: Sputnik via AFP/Alexey Filippov

A börtönben Griner levelet írt az amerikai elnöknek, és arra kérte őt, hogy ne feledkezzen meg róla - derült ki a TMZ oldaláról.Ahogy itt ülök a rácsok mögött egyedül a gondolataimmal és a félelmeimmel a családom és a barátaim nélkül, akkor attól rettegek, hogy örökre itt maradok - írta levelében Griner. Tudom, hogy Önnek sokmindennel meg kell küzdenie mostanság, de kérem, hogy ne feledkezzen meg rólam és a több honfitársamról sem. Kérem, hogy tegyen meg mindent, hogy hazajuthassunk - írta a kosaras a levélben. 

Grinert négy hónapja a seremetyjevói repülőtéren állították elő, mivel a táskájában kannabisz tartalmú olajat találtak. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást a 206 centis kosaras ellen, akire 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható.