Társoldalunk:

Megvan, mikor kezdődik az NB I-es kézilabda-bajnokság

2022.07.05. 17:45

Szeptember első hétvégéjén rajtol az új idény a férfi és a női kézilabda NB I-ben is.

A magyar szövetségben (MKSZ) kedden készítették el az élvonal következő idényének programját. Az első fordulót a férfiak és a nők esetében is szeptember 3-4-én rendezik, az utolsó forduló versenynapja május 28.

A férfi bajnoki döntőre a versenykiírás szerint 2023. május 29. és június 11. között kerül sor.

A férfiaknál a Magyar Kupa-győztes Telekom Veszprém és a bajnoki címvédő Pick Szeged a bakonyi városban a jelenlegi tervek szerint október 22-én, Szegeden pedig április 16-án találkozik egymással.

A Szeged drámai végjátékban nyerte meg a bajnokságot a férfiaknálFotó: Szabó Gábor - Origo

A nőknél a kupagyőztes Ferencváros és a bajnok Győri Audi ETO KC a fővárosban december 18-án, a dunántúli városban április 1-jén mérkőzik meg egymással.

A nőknél október 22. és december 11. között szünet lesz a novemberi, szlovéniai Európa-bajnokság miatt, a férfiaknál december 18. és február 12. között nem rendeznek fordulót a lengyel, svéd közös rendezésű világbajnokság miatt.

A férfi NB I mezőnye:
Budai Farkasok (újonc), Grundfos Tatabánya KC, NEKA, Csurgói KK, Fejér-B.Á.L. Veszprém, Sport36-Komló, Pick Szeged (címvédő), Budakalász, HE-DO B.Braun Gyöngyös, Ceglédi KKSE (újonc), Telekom Veszprém, Balatonfüredi KSE, Ferencvárosi TC, Dabasi KC

A női NB I mezőnye:
Alba Fehérvár KC, Békéscsabai Előre NKSE (újonc), Dunaújvárosi Kohász KA, DVSC Schaeffler, Érdi SKFT, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC (címvédő), Kisvárda Master Good SE, MTK Budapest, Motherson Mosonmagyaróvári KC, Moyra-Budaörs, NEKA (újonc), Siófok KC, Váci NKSE