Rutinos NHL-edző irányítja a magyar hokiválogatottat az A csoportos vb-n

Everett Silvertips v Vancouver Giants GettyImageRank2 Horizontal SPORT ICE HOCKEY
LANGLEY, BC - DECEMBER 27: Head coach Kevin Constantine of the Everett Silvertips reacts after being ejected from the game against the Vancouver Giants during the second period of their WHL game at the Langley Events Centre on December 27, 2016 in Langley, British Columbia, Canada. Ben Nelms/Getty Images/AFP (Photo by Ben Nelms / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Kevin Constantine-t nevezte ki a férfiválogatott szövetségi kapitányának a Magyar Jégkorong Szövetség. Szerződése a következő két idényre szól, további egy szezonra vonatkozó opcióval. A 63 éves amerikai szakvezető a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője is marad, a két feladatot egyszerre látja el.

„Azt szeretném, hogy amikor a szurkolók eljönnek a meccseinkre, azt érezzék, hogy a játékosoknak fontos a válogatott, dolgozni, küzdeni akarnak. Nem ígérhetek győzelmeket vagy eredményeket, de remélem, hogy lesz részünk győzelemben, és el is hisszük, hogy képesek vagyunk nyerni. Bízom abban, hogy olyan játékosaink vannak, akiket csapattá lehet formálni, és aki lát minket, azt mondja:

– mondta Kevin Constantine, aki már el is kezdte a korábbi meccsfelvételek elemzését.

Kevin Constantine kisebb csapatoknál is megfordult már, de azt is tudja, hogy milyen igazi sztárokkal dolgozni Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Ben Nelms

Célja, hogy szövetségi kapitányi megbízatása alatt a magyar jégkorong minden szintjén előrelépés történjen. „Bízom abban, hogy a tapasztalatomat, a tudásomat átadhatom más edzőknek, akiken keresztül eljut ez a játékosokhoz is. Szeretném azt megvalósítani, hogy a magyar jégkorong erősebb és jobb lesz, mint amikor elkezdtem a munkát."

Kevin Constantine az NHL-ben volt a San Jose, a Pittsburgh és a New Jersey főedzője is, olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Jaromir Jagr, Igor Larionov, Jarome Iginla, Martin Brodeur vagy Scott Niedermayer. Később a francia, a svájci és a lengyel ligában, valamint Dél-Koreában is vállalt feladatot. 2021 nyarán vette át a fehérváriak irányítását, és a csapattal történelmi eredményt elérve az osztrák bázisú liga, az ICEHL döntőig jutott, áll a Magyar Jégorong Szövetség által kiadott közleményben.