Társoldalunk:

Három magyar csapat indulhat a női kosárlabda Euroligában

2022.07.06. 14:05

A címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd a főtáblán, a DVTK-HUN-Therm pedig a selejtezőben indul a női kosárlabda Euroliga 2022/2023-as idényében.

A nemzetközi szövetség szerdai tájékoztatása szerint automatikusan a 16 csapatos főmezőnyben kapott helyet az áprilisi, isztambuli négyes döntőben a magyar klubkosárlabda legnagyobb sikerét arató Sopron - amely utána 15. NB I-es aranyérmét is begyűjtötte -, valamint az EL-ben az előző szezonban nyeretlenül debütált Szekszárd is.

A bajnoki bronzérmes Diósgyőrnek egy háromcsapatos tornát kell megnyernie ahhoz, hogy bemutatkozhasson a kontinentális elitben.

Az EL sorsolására jövő pénteken kerül sor Münchenben.

A már főtáblás csapatok:
SOPRON BASKET, ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD, Fenerbahce (török), Bourges (francia), Salamanca (spanyol), Schio (olasz), USK Praha (cseh), Polkowice (lengyel), Mechelen (belga), Riga (lett), Mersin (török), Landes (francia), Valencia (spanyol)

A selejtező mezőnye:
DVTK-HUN-THERM, Kulubu (török), Villeneuve d'Ascq-LM (francia), Girona (spanyol), Bologna (olasz), Sepsi-SIC (román), Olimpiakosz (görög), Ramla (izraeli), Crvena zvezda (szerb)